30 березня відзначається індонезійський Новий рік
30 березня відзначається індонезійський Новий рік. З цієї нагоди пропонуємо вашій увазі один з класичних рецептів кухні Балі. Любителі гостренького - це точно для вас: прянощі в поєднанні з цікавим гарніром. Насолоджуйтесь індонезійською стравою, яку запросто можна приготувати на будь-якій українській кухні!
Рецепт Мі Горенг, смаженої локшини по-індонезійськи сподобається всім українцям. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас кулінарну пораду.
Приготування страви складається з етапів приготування окремих інгредієнтів та викладання їх в одну страву. Спершу слід закипятити воду, щоб відпарити локшину. Потім зваріть одне яйце.
Далі обчистьте й друбно наріжте часник, перець чилі, цибулю. Розігрійте рослинну олію й підсмажте часник. Обчистіть креветки - панцирі залиште. Додайте до овочей на пательню - разом з цибулею й перцем. Вбийте туди друге яйце. Його потрібно розбити і змішати з овочами у креветками. Додайте на пательню спаржу.
Поставте на вогонь другу каструлю - на локшину. Наріжте зелену цибулю й капусту. Далі змішайте соєвий соус з цукром, перемішайте, аби цукор розтанув, додайте мелений червоний перець.
Локшину опустіть в окріп і процідіть. Додайте локшину на пательню до овочів і креветок, влийте соєвий соус з цукром і перцем. Тушіть страву всю разом, додавши вогню. Наостанок додайте до страви капусту і зелену цибулю. Накрийте кришкою і дайте страві настоятись протягом 5 хвилин.
Порада від Інформатора: для подачі наріжте свіжі огірки і помідори, викладіть одне зварене яйце, додайте арахіс. Для цієї страви локшину можна взяти яєчну чи навіть - швидкого приготування. Смачного!