Рецепт голубців з начинкою з млинців
Голубці є однією з традиційних страв української кухні та складаються із начинки, загорнутої у пропарене капустяне листя. Існує безліч варіантів приготування цієї страви, всі відмінності залежать від регіону країни. В одних вони великі та залиті білим соусом, а в інших з мізинчик та готуються у червоній підливці. Попри це, їх додали до переліку нематеріальної культурної спадщини України.
Один з неординарних варіантів приготування голубців існує на Вінниччині. Замість крупи тут додають млинці, таким чином досягаючи бажаної поживності страви. Як говорять місцеві мешканці, за цим рецепт готували їх пращури 500 років тому, він є справжньою перлиною Поділля. Давайте доторкнемося до історії і спробуємо приготувати улюблену страву за стародавнім рецептом.
Починайте з приготування млинців. У глибокій мисці змішайте борошно та цукор, додайте соду і сіль. Потім до сухих інгредієнтів додайте яйце, олію, молоко і воду. Ретельно перемішайте, щоб не було грудочок. Смажте млинці.
Коли гірка млинців насмажена, переходьте до приготування голубців. Розділіть капусту на окремі листочки та залийте їх окропом на 15 хвилин, щоб зм'якли. Приготуйте начинку. Через м'ясорубку пропустіть свинину, цибулю і моркву. До отриманого фаршу додайте сіль, перець, мускатний горіх та нарізані на невеликі кубики млинці. Перемішайте.
Наступний крок – приготування заправки. У мисці з'єднайте томатний соус, сметану і подрібнений кріп. Додайте сіль, перець і лавровий лист. Перемішайте. Можна формувати голубці. З капустяного листочка зріжте всі товсті жилки. По центру покладіть фарш та загорніть рулетом. Обваляйте у борошні та злегка обсмажте на пательні з додаванням соняшникової олії.
Перекладіть голубці в каструлю, залийте томатною заправкою. Тушкуйте годину на слабкому вогні. Смачного!
Поради від Інформатора: для більш насиченішого смаку заправки, до неї можна додати овочеву піджарку (цибуля, морква, перець). Тушкуйте голубці на повільному вогні, щоб не зруйнувати ніжну текстуру. Після того як вони будуть готові, дайте "відпочити" під кришкою. Це дозволить смакам краще інтегруватися.