Готуємо каре теляти за рецептом актора-іменинника Остапа Ступки

Секрет страви в незвичайному маринаді

Рецепт каре теляти
Рецепт каре теляти для тих, хто любить поживні та соковиті страви з м'яса

Рецепт каре теляти сподобається усім, хто любить ефектні, поживні та соковиті страви з м'яса. Готувати його просто. А щоб страва була ще смачнішою, Інформатор вже традиційно має для вас кулінарну пораду!

2 серпня народився український актор театру та кіно, син культового Богдана Ступки, Остап Ступка. Як виявилося, Остап залюбки куховарить сам та любить в цьому напрямку експериментувати. 

"Ми любимо експериментувати. Щоразу хочеться придумати щось нове. Приправу для курки можу кинути в м'ясо, змішати з приправою для риби. І виходить дуже цікаво!", - говорить він. 

За його словами, він активно їсть м'ясо, цінуючи останнє за його поживність. Актор припустив, що якби не вживав його, то падав би на сцені від знесилення. Він зізнався, що куштував вегетаріанську їжу, однак на довго його не вистачило. Ступка повернувся до м'ясоїдства. Крім того, актор обожнює соковитий рибний стейк. Однак самотужки актор готує саме каре телятини в духовці!

"Можу м'ясо у духовці зробити. Що там, Господи, увімкнув духовку, замаринував якесь каре з телятини, поставив його й усе", - зізнається Остап Ступка.

Остап Ступка любить рибу та м'ясо, яке сам готує!
Остап Ступка любить рибу та м'ясо, яке сам готує!

Отже, Інформатор публікує для вас простий рецепт каре теляти.

Вам знадобиться:

  • Телятина - 800 г.
  • Соєвий соус - 4 столові ложки.
  • Бальзамічний соус - 1 столова ложка.
  • Гірчичний соус - 1 столова ложка.
  • Часник - 3 зубчики.
  • Петрушка - пучок.
  • Цибуля зелена - 2 штуки.
  • Імбир - 1 штука (корінь 1 см).
  • Оцет - 1 столова ложка.
  • Цукор - 2 чайних ложки.
  • Сіль - до смаку.
  • Перець чорний - до смаку.
  • Перець чилі - до смаку.
  • Масло оливкове - до смаку.
  • Сік лимона - до смаку.

    Як готувати 

Телятину ріжемо по кісточці. Кладемо в глибокий посуд. Солимо й залишаємо маринуватися на 10 хвилин.

Змішуємо в глибокій мисці: соєвий соус, оцет, масло оливкове, зернову гірчицю, часник (пропущений через прес), коричневий цукор. Поливаємо маринадом м'ясо, перемішуємо й залишаємо на 1 годину.

Обсмажуємо замариноване м'ясо на сковороді-гриль, по 4 хвилини з кожного боку. Кладемо м'ясо в форму для запікання, поливаємо залишками маринаду. Готуємо в духовці 15 хвилин, температура 200 градусів.

Каре молочного теляти - справжня соковита смакота! 
Каре молочного теляти - справжня соковита смакота! 

Порада від Інформатора: пропонуємо варіант соусу до каре. Миємо зелень. Чистимо імбир. В блендер кладемо: кінзу, петрушку, зелену цибулю, часник, перець чилі, шматочок імбиру. Підливаючи оливкову олію, подрібнюємо інгредієнти до стану пюре. Додаємо соєвий соус, лимонний сік, сіль, цукор і рисовий уксус. Перемішуємо і кладемо соус в скляну баночку. Ставимо в холодильник.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube