Дві коронні страви легендарної акторки Раїси Недашківської

Рецепти заливної риби та овочевого торту сподобаються всім

Рецепт, торт, заливне, риба, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак, Раїса Недашківська
Рибне заливне готується з 3-4 вилів риби, через що воно сообливо смачне і корисне

17 лютого народилася Народна артистка України, акторка театру і кіно Раїса Недашківська. Вона 17-річною дебютувала як Мавка у стрічці "Лісова пісня" 1961 року. З часом Недашківська стала одним з найбільш впізнаваних облич українського кіно, знявшись у класичних стрічках Кіностудії імені Довженка та Укртелефільму. Серед них "Сон", "Буйна", "Голос трави" тощо.

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 

Публикация от Довженко-Центр🌻 (@dovzhenko_center)

Раїса Недашківська має дві коронні страви, і це заливна риба і овочевий торт, про які вона розповіла журналістам. Пропонуємо приготуватиїх на честь акторки. Рецепти заливної риби та овочевого торту сподобаються всім! Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас кулінарні поради. 

Овочевий торт

Вам знадобиться:

  • Цибуля (велика) – 1 штука.
  • Баклажан – 1 штука.
  • Броколі – 1 кущ.
  • Кабачок – половинка.
  • Томати – 2-3 штуки.
  • Перець солодкий – 1 штука.
  • Твердий сир – 100 г.
  • Яйця – 2 штуки.
  • Молоко – півсклянки. 
  • Зелень – пучок.
  • Куркума, перець – до смаку.  
  • Часник – 2-3 зубчики.
Такий торт допоможе тримати фігуру!
Такий торт допоможе втримати фігуру!

Як готувати: 

Кубиками нарізати цибулю, баклажан, броколі, кабачок. Викладіть на сковороду шарами та загасіть. На смак можна додати куркуму, перець, зелень.

Наприкінці присипте тертим твердим сиром і залийте збитими з молоком яйцями, додайте помідори, болгарський перець і часник. Доведіть до готовності під кришкою.

Порада від Інфомартора: подавайте зі сметаною!

Заливне з риби

Вам знадобиться:

  • Судак, палтус, форель, лосось – по 200 г.
  • Желатин – упаковка.
  • Кріп – пучок.
  • Лимон, грейпфрут – по поливнці.

Для соусу: 

  • Хрін – 1 корінець.
  • Сметана – 150 мл.
  • Лимон – 1 штука.
  • Яблуко – 1 штука.
  • Біле вино – 50 мл.
  • Кріп – кілька гілочок. 
Овочевий торт і рибне холодне від акторки Раїси Недашківської 2
Ця дієтична страва ще й дуже корисна, смачного!

Як готувати: 

Відваріть 3-4 сорти риби протягом 40 хвилин. Бульйон процідіть. Додайтенабряклий желатин та приправи для риби. Залийте в тарілках бульйоном рибу, декоруйте часточками лимона та грейпфрута, а також гілочками кропу. Помістіть у холодильник для застигання.

Порада від Інфомартора: подавайте з соусом по-баварськи. Соус готується з білого хрону, сметани, лимонного соку, сухого білого вина та кропу. Також до нього можна додати терте яблуко.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube