Ці правила допоможуть не вбити холодильник і продукти влітку - Комаровський

Читать на русском

Якщо рідше відкривати холодильник, це врятує вам життя

Читать на русском
Холодильник та мікроби
Гастрономічні насолоди можуть обернутися катастрофою

Якщо рідше відкривати холодильник, це врятує вам життя

Хвилинні гастрономічні насолоди можуть обернутися катастрофою зі здоров'ям і навіть позбавити людини життя. Щоб максимально убезпечити себе і не отруїтися влітку, а й взагалі, варто дотримуватися основних правил використання та зберігання продуктів.

Про правила безпеки розповів доктор Комаровський на своєму каналі Youtube.

8 елементарних порад щодо безпеки їжі в спеку:

  1. Заморожені або охолоджені продукти в супермаркетах беріть в останню чергу перед тим, як йти до каси, щоб якнайшвидше з цією замороженою їжею потрапити додому.
  2. У холодильнику має бути температура не вище 5° (оптимально – 3-4°). Контролюйте цю температуру хоча б іноді хоча б раз на сезон.
  3. Повільно розморожуйте продукти (краще з морозильної камери перемістити продукти в холодильник до повного розморожування).
  4. Якщо ви збираєтеся на пікнік або на обід у дворі, використовуйте як проміжну тару для їжі сумки-холодильники. У холодильнику в морозилку завжди повинні бути пакети з льодом для того, щоб підтримувати холодну температуру в сумці деякий час. У міру того, як вона розмерзнеться, це нормальна питна вода.
  5. Намагайтеся розміщувати сумки-холодильники у тій частині автомобіля, де працює кондиціонер.
  6. Необхідно рідше відкривати холодильник для збереження потрібної температури. Якщо ви готуєте, чекаєте на гостей або готуєте щось у дворі вашого будинку. Візьміть сумку-холодильник, відкрийте, перекладіть продукти та закрийте, щоб не лізти у великий. До того ж, чим більше їжі у холодильнику, то гірша в ньому вентиляція, тим більше шансів мати зони, які недостатньо охолоджуватимуться.
  7. Якщо є можливість, використовуйте окремий холодильник напоїв, щоб мінімізувати використання основного.
  8. Їжа, що залишилася поза холодильником більше 2 годин - не придатна до вживання. Вона підлягає утилізації.

 

 Симптоми отруєння:

  • Погіршення самопочуття, яке проявляється слабкістю, млявістю, болями у животі та головним болем.
  • Можуть додатись нудота, блювання, озноб, підвищена температура, частий рідкий стілець, прискорене серцебиття, м'язові судоми, знижений артеріальний тиск, непритомний стан.

При прояві таких симптомів необхідно негайно звернутися за медичною допомогою. 

Раніше Інформатор писав про отруєння амігдаліном. Головна підступна небезпека - абрикос.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.