Як приготувати та вживати цю страву без шкоди для травлення: прості поради
Ну який літній сезон без поїздок на дачу, вилазок до води та шашлику? Вірно – ніякий. А отже треба запасатись не тільки наметами, похідним посудом та маринованим м’ясом з соусами, а й знаннями про те, як шашлик правильно готувати. Адже далеко не в кожній компанії є шеф-кухар, здатний робити це не тільки смачно, а й з мінімальною шкодою для здоров’я.
Переїдання та жирна їжа – кошмар з відкладеним ефектом для всіх любителів смажених на вогні сосисок, окісту чи свинячої вирізки. Ферменти для травлення не завжди доступні, та й загалом покладатись виключно на них – справа не надто раціональна.
Доцільніше заздалегідь спланувати приготування м’ясних страв на відкритому повітрі так, щоб не доводилось заглядати в аптечку. Інформатор.UA зібрав для вас кілька корисних і простих порад.
Відзначимо, що гірчиця відноситься до найбільш відновлювальних прянощів. Вона чудово сприяє травленню, допомагає засвоювати жирну їжу, дуже швидко переробляється і далі в кишечнику остаточно перетравлюється. У літніх людей гірчиця, стимулюючи травлення, суттєво покращує обмін речовин і оздоровлює.
Перше, що має значення та свідчить про свіжість, — це запах, він має бути приємним. Друге — колір. Занадто темний колір свідчить, що тварина була надто стара й м’ясо буде тверде. Третє, на що фахівці радять звернути увагу — щільність м’яса. Вдягніть одноразові рукавиці та доторкніться до м’яса. У свіжого м’яса ямка швидко вирівнюється. Чим довше лежало м’ясо, тим гірше і повільніше вирівнюється ямка.
Також тут рекомендується звернути увагу і на жир. Він має бути білим, нелипким і без слизу. І четверте — найкраще для шашлику підходить саме охолоджене витримане м’ясо. Парне свіже м’ясо з ринку стане жорстким під час готування шашлику, а розморожене — буде трохи поступатися за смаком та текстурою. Відрізняється розморожене м’ясо від охолодженого тим, що при натисканні на нього виділяється багато червоного соку, а шматок має більш пухкий вигляд.
Раніше Інформатор розповідав, які ціни в українських супермаркетах на м'ясо до шашлику.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.