Ніяких ягнят не їдять: дивне апельсиново-картопляне пюре Джоді Фостер

Така страва більше нагадує десерт, ніж звичайний гарнір, який ми пам'ятаємо з дитинства

Рецепт
Картопля виходить солодка та ароматна за рахунок спецій

Американська акторка Джоди Фостер 19 листопада відзначає день народження. Їй виповнилось 63 роки. Акторка відома ролями у драматичних фільмах та трилерах. Знаковими для неї стали картини "Таксист", "Обвинувачений" та "Мовчання ягнят". За ролі в останніх двох вона отримала Оскар.

Джоді Фостер дуже цінує своє особисте життя і докладає значних зусиль для його захисту. Вона не користується соцмережами і рідко ділиться подробицями життя, що додає їй іміджу загадковості та відокремленості. Попри це свята у її житті все ж трапляються і їх вона воліє провести у колі родини.

Наприклад, День Подяки. Саме на це свято у родині іменитої акторки готують незвичне картопляне пюре. У нього додають апельсиновий сік. У якості тарілок використовують шкірку з апельсинів, що лишилась. Рецепт приготування страви дуже простий, але вона виходить незвичайною. Її цілком можна приготувати у вихідний день чи на свята, здивувавши друзів і рідних.

 Апельсинові чашечки від Джоди Фостер

Основою страви є батат, який ідеально поєднується з апельсиновим соком
Основою страви є батат, який ідеально поєднується з апельсиновим соком.

Вам знадобиться:

  • апельсини – 6 шт.
  • батат (або будь-який солодкий сорт картоплі) – 8 шт.
  • вершкове масло – 1 шт.
  • лікер Grand Marnier – 1-2 ст.л.
  • мелена гвоздика – 2 щіпки
  • мелений мускатний горіх – 2 щіпки
  • горіхи пекан (можна арахіс) – 12 шт.
  • сіль та перець

Як готувати:

Помийте, обчистіть та поставте варитись батат. Тим часом візьміть апельсини та розріжте їх навпіл. Обережно вийміть м'якоть, вичавіть сік. "Чашечки" зі шкірки апельсина не викидайте, відкладіть їх у бік. 

Коли батат звариться, додайте до нього вершкове масло, апельсиновий сік, лікер, ретельно збийте міксером/блендером. Додайте гвоздику, мускатний горіх, сіль і перець, знову перемішайте до однорідності.

Розділіть пюре по апельсинових чашечках. Прикрасьте подрібненим пеканом. Смачного!

Поради від Інформатора: щоб пюре було більш вершкове додайте до нього трохи молока чи вершків. Посилити апельсиновий присмак можна за рахунок додавання цедри. Якщо пюре вийшло кислуватим, то врятувати його можна, додавши трохи коричневого цукру.

Слідкуйте за нами у Telegram

Image
Оперативні новини та разбори: Україна, світ, війна

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити