Цибулевий соус – це справжня кулінарна магія за мінімум коштів
Соусу відіграють важливу роль у кулінарії. Вони збагачують смак, аромат, текстуру страв і роблять їх більш соковитими та легше засвоюваними. Саме соуси можуть перетворити звичайну страву на вишукану, додавши їй унікальності. Ще соуси підвищують енергетичну цінність продуктів.
Існують тисячі видів соусів. Вони різняться за складом, способом приготування та температурою подачі. Є як універсальні, так і призначені для певних страв. Одним з соусів, який можна поєднувати зі снеками, овочами, фруктами є французький цибулевий. Його навіть можна просто їсти ложкою, настільки він смачний.
Його секрет криється у використанні кількох видів карамелізованої цибулі, а також місо. Поєднання цих інгредієнтів робить соус неймовірно ароматним. Ще він дуже ніжний, має легку кислинку, яку йому надає майонез. Перелік інгредієнтів для цього соусу доволі невеликий, хоча є деякі екзотичні. Але основним лишається цибуля, а решта – варіативна, тож можна увімкнути фантазію. Ну що ж, давайте готувати.
Розігрійте духовку до 190°C. Наріжте червону і коричневу цибулю та цибулю-шалот, почистіть часник. Перекладіть у форму для запікання. Нагрійте вершкове масло та воду в мікрохвильовій печі, додайте місо і перемішайте до однорідності. Залийте цим соусом цибулю і часник і поставте у духовку. Запікайте 40 хвилин, цибуля має стати золотистого кольору.
Тим часом у мисці змішайте лабне, майонез та більшу частину подрібненої зеленої цибулі. Коли цибуля та часник запечуться, вийміть їх з духовки та додайте до цієї суміші. Посоліть і поперчіть за смаком. Перемішайте до однорідності. Подавайте соус з різноманітними свіжими овочами, фруктами або чипсами.
Поради від Інформатора: можна додати до соусу сир, на кшталт пармезану, або різні види зелені та перцю. Орегано та базилік теж відмінно впишуться у цю гармонію смаків. Сік лимона зробить соус свіжішим.