Іспанський, але не сором – Хуліо Іглесіас показав, що їсть на вечерю

Кальдильо де перро, на відміну від української юшки, виходить більш пікантною та має незвичне поєднання смаків і ароматів

Рецепт
Не перетримайте рибу на вогні, щоб вона лишилась соковитою та м'якою.

Відомий іспанський співак та композитор Хуліо Іглесіас 23 вересня відзначає свій 82-й день народження. Він є одним з найуспішніших і найпродаваніших артистів в історії, заслужив титул "метра іспанської музики". На його рахунку 77 альбомів, записаних на 14 різних мовах світу. Він ще є батьком відомого поп-співака Енріке Іглесіаса.

Хуліо Іглесіас  дуже вибагливий до харчування. Гарними та смачними мають бути не тільки страви, а і гарно сервірований стіл. Бо, на думку співака, саме гармонія між смаком та візуалом дозволяють повною мірою насолодитись смаком. Він віддає перевагу здоровому харчуванню. Полюбляє м'ясо та рибу, макарони і різні овочі та фрукти. Однією з найулюбленіших страв є "Кальдильо де перро" рибна юшка з апельсином.

Це традиційна іспанська страва, яка дуже легка, але має чарівний аромат та смак. При  її приготуванні використовують гіркий апельсин, який росте саме у цій країні. Він має особливі смакові властивості та гарно поєднується з різними стравами. Рецепт приготування доволі простий. Тож давайте і ми спробуємо улюблений суп всесвітньо відомого співака.

Кальдильо де перро  юшка з гірким апельсином

Юшка має пікантний гіркуватий смак
Юшка має пікантний гіркуватий смак.

Вам знадобиться:

  • рибний бульйон – 6 склянок
  • цедра апельсина – 1/2 ч.л.
  • сік апельсина – 3 ст.л.
  • апельсин – 1/2 шт.
  • помідор – 1 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • болгарський перець зелений – 1/2 шт.
  • петрушка – 2-3 гілочки
  • часник – 1 зубчик
  • хліб – 30 г
  • шафран – 1 щіпка
  • філе хека чи тріски – 650 г 
  • сіль

Як готувати:

Візьміть каструлю та змішайте у ній рибний бульйон і цедру апельсина. Додайте розрізаний навпіл помідор і цибулю, розрізаний на кілька шматків болгарський перець і гілочку петрушки. Доведіть до кипіння, зробіть вогонь на мінімум і варіть 15 хвилин. Потім процідіть бульйон, але овочі не викидайте.

На пательні обсмажте часник. Перекладіть його у блендер та додайте 1/2 склянки бульйону, відварені помідори, цибулю і болгарський перець, а також хліб і шафран. Перебийте до однорідності. Перекладіть у каструлю і доведіть до кипіння.

Візьміть рибу, помийте і видаліть паперовим рушником зайву вологу. Викладіть на попередньо розігріту пательню, накрийте кришкою і протушкуйте 5 хвилин. Риба має стати непрозорою. Додайте до неї апельсиновий сік і лишіть на 5 хвилин

Розлийте по тарілках овочевий суп, зверху викладіть рибу і шматочки апельсину. Прикрасьте зеленню. Можна подавати.

Поради від Інформатора: щоб покращити сак страви можна додати моркву, цибулю, картоплю, корінь петрушки або селери. Не перетримайте рибу на вогні, щоб вона лишилась соковитою та м'якою.

Читайте нас у Facebook

Image
Оперативні новини: Україна, світ, війна. Підпишись 👇

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити