Індія продовжує дивувати своїми стравами
Індійська кухня славиться різномаїттям смаків, що досягається використанням у стравах великої кількості спецій. Вона відрізняється залежно від регіону, якщо Північна Індія відома пшеничними стравами та м'ясними карі, то Південна Індія – стравами з рису та бобових. Значна частина населення країни – вегетаріанці, тож кухня пропонує безліч страв з овочів. Проте і м'ясні популярні, як, наприклад, бхаджі з солоною свининою.
Це індійська страва, яка поєднує солену свинину та тушкований рис, до якого додають овочі та спеції. Заливають її не водою, а кокосовим молоком, яке надає незвичного смаку та аромату. Ще одним незвичним інгредієнтом у цій альтернативі традиційного плову є гарбуз. Він додає не тільки смаку, а і кольору.

Наріжте на невеликі кусочки м'ясо свинини, перекладіть у велику миску. Додайте сіль та цукор, гарно перемішайте. Накрийте миску кришкою чи затягніть плівкою і поставте у холодильник на 48 годин. М'ясо має гарно просоліти.
Промийте його, перекладіть у каструлю, залийте водою та варіть 40–50 хвилин, поки м'ясо не стане м'яким. Злийте воду, дайте м'ясу трохи охолонути та наріжте на менші кусочки. Відкладіть у сторону.
Подрібніть цибулю і часник, перекладіть на сковорідку і підсмажте на середньому вогні з додаванням олії. Потім додайте нарізану спаржеву квасолю та тушіть ще 5-10 хвилин, додайте свинину, шпинат та гарбуз. Перемішайте і тушкуйте ще 10 хвилин.
Додайте рис, налийте кокосове молоко, додайте сіль перець, лавровий лист та коріандр. Як закипить, покладіть гострий перець і чебрець. Накрийте кришкою та тушкуйте 25-35 хвилин. Рис має вібрати більшу частину рідини і стати м'яким. Як час мине, вимкніть вогонь і дайте настоятись. Посипте петрушкою та подавайте гарячим.
Поради від Інформатора: замість кокосового молока, яке може додати страві солодкуватого присмаку, можна використати овочевий чи курячий бульйон. Можна додати каррі, зіру чи шафран – ці спеції урізноманітнять аромат.