Бхаджі з солоною свининою: якщо набрид класичний плов

Індія продовжує дивувати своїми стравами

Рецепт
Східний смак у новій подачі.

Індійська кухня славиться різномаїттям смаків, що досягається використанням у стравах великої кількості спецій. Вона відрізняється залежно від регіону, якщо Північна Індія відома пшеничними стравами та м'ясними карі, то Південна Індія – стравами з рису та бобових. Значна частина населення країни – вегетаріанці, тож кухня пропонує безліч страв з овочів. Проте і м'ясні популярні, як, наприклад, бхаджі з солоною свининою.

Це індійська страва, яка поєднує солену свинину та тушкований рис, до якого додають овочі та спеції. Заливають її не водою, а кокосовим молоком, яке надає незвичного смаку та аромату. Ще одним незвичним інгредієнтом у цій альтернативі традиційного плову є гарбуз. Він додає не тільки смаку, а і кольору.

Рисовий бхаджі з солоною свининою

Рисовий бхаджі з солоною свининою: пряна вечеря з характером 1
Страва, в яку можна закохатись з першої ложки.

Вам знадобиться:

Для солонини:

  • свиняча лопатка – 500 г
  • морська сіль – 2 ст.л.
  • цукор – 1 ст.л.

Для рагу:

  • оливкова олія – 3 ст.л.
  • цибуля – 1 шт.
  • часник – 3 зубчики
  • спаржева квасоля – 200 г
  • шпинат – 200 г
  • гарбуз – 150 г
  • рис довгий – 500 г
  • кокосове молоко – 400 мл
  • чорний перець – 1 ч.л.
  • лавровий лист – 1 шт.
  • петрушка – 1/2 пучка
  • гострий перець – 1 шт.
  • чебрець – 2 гілочки

Як готувати:

Наріжте на невеликі кусочки м'ясо свинини, перекладіть у велику миску. Додайте сіль та цукор, гарно перемішайте. Накрийте миску кришкою чи затягніть плівкою і поставте у холодильник на 48 годин. М'ясо має гарно просоліти.

Промийте його, перекладіть у каструлю, залийте водою та варіть 40–50 хвилин, поки м'ясо не стане м'яким. Злийте воду, дайте м'ясу трохи охолонути та наріжте на менші кусочки. Відкладіть у сторону.

Подрібніть цибулю і часник, перекладіть на сковорідку і підсмажте на середньому вогні з додаванням олії. Потім додайте нарізану спаржеву квасолю та тушіть ще 5-10 хвилин, додайте свинину, шпинат та гарбуз. Перемішайте і тушкуйте ще 10 хвилин.

Додайте рис, налийте кокосове молоко, додайте сіль перець, лавровий лист та коріандр. Як закипить, покладіть гострий перець і чебрець. Накрийте кришкою та тушкуйте 25-35 хвилин. Рис має вібрати більшу частину рідини і стати м'яким. Як час мине, вимкніть вогонь і дайте настоятись. Посипте петрушкою та подавайте гарячим.

Поради від Інформатора: замість кокосового молока, яке може додати страві солодкуватого присмаку, можна використати овочевий чи курячий бульйон. Можна додати каррі, зіру чи шафран – ці спеції урізноманітнять аромат.

Слідкуйте за нами у Telegram

Image
Оперативні новини та разбори: Україна, світ, війна

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити