Унікального смаку борщ від відомої української співачки набує завдяки білому цукровому буряку
У відомого шефа кухаря Євгена Клопотенка, апологета українського борщу, з'явився конкурент. Це відома співачка Алла Кудлай. 23 липня вона відзначає свій 71-й день народження. Навіть у свої роки артистка виглядає неймовірно. Вона завжди сповнена енергією і усміхнена, красива і сильна. Все завдяки правильному харчуванню, про яке неодноразово розповідала своїм шанувальникам.
Кращий спосіб тримати вагу і виглядати гарно у будь-якому віці, за словами Алли Петрівни, – менше їсти. Також вона радить зменшити вживання хліба, солодощів і картоплі. Саме ці продукти співачка вважає зайвими у раціоні та не вживає їх вже майже 7 років. Лише інколи вона дозволяє собі розслабитись, а потім знову бере себе у руки.
Наприклад, артистка не можу встояти перед борщем, особливо за власним рецептом. Вона отримала його у спадщину від мами і каже, що саме з такими інгредієнтами страва виходить неймовірно смачною. Загалом Алла Кудлай вважає, що борщ є гордістю та здоров'ям українців, а також візитівкою нашої країни. Вона поділилась рецептом свого борщу і зазначила, що так цю страву готують лише на Чернігівщині, звідки вона родом.
Берете телячі реберця чи петуха, розділяєте до частини, заливаєте водою та ставите на вогонь. Коли закипить, дайте поваритись хвилин 10-15 та злийте цей бульйон. Помийте м'ясо і знову покладіть у каструлю, залийте водою. Додайте квасолю, красний буряк та білий цукровий буряк. Варіть до готовності м'яса.
Потім почистіть картоплю та поріжте на дрібні кубики, подрібніть цибулю та потріть на крупну терку моркву. Нашинкуйте капусту. Подрібніть зелень і почистіть зубчик часнику. Як м'ясо з буряком звариться, переходьте до приготування заправки. Обсмажте на пательні цибулю і моркву, додайте відварений натертий буряк та томатну пасту. Доведіть до готовності.
До бульйону з м'ясом і квасолею висипте картоплю і капусту. Коли будуть майже готові додайте заправку і часник, перемішайте. Залиште на малому вогні десь на пів години. Коли борщ готовий, додайте сметану та свіжий кріп. Смачного!
Порада від Інформатора: щоб заправка не підгоріла і зберегла яскравий колір, до неї можна додати трохи бульйону під час приготування. Також у борщ можна покласти болгарський перець, а для аромату лавровий лист та трохи чорного перцю.