Ведучий Супермами Дмитро Карпачов очманів від такого частування - картопля в пломбірі

Морозиво надає картоплі вершкового смаку та аромату, а ще робить її ніжною

Рецепт
Дмитро Карпачов навчився готувати картоплю, як у ресторані

Ресторанна подача страв звісно відрізняється від домашньої. Рецепти теж інколи виходять за рамки звичних. Наприклад, можна зустріти картоплю з морозивом. Як вам таке? Звісно це дивує, але, як зазначив український телеведучий і шоумен Дмитро Карпачов, вона дуже ніжна. А навчив його готувати таку незвичну страву італійський шеф-кухар Вінченцо Барба, який відзначений двома зірками Мішлен.

Дмитро Карпачов, який 1 грудня відзначає 47-й день народження, став відомий завдяки роботі ведучим популярних шоу на телеканалі СТБ, де він виступав як психолог-консультант. Серед проєктів можна відмітити "Кохана, ми вбиваємо дітей" та "Детектор брехні", "Один за всіх" та "Супермама". Карпачов зарекомендував себе як суворий, але надихаючий психолог, який дає гідні практичні поради батькам і сім'ям. А ось досвіду готувати зі знаним шеф-кухарем і ще й на публіку у нього не було. Тож Вінченцо Барбара виправив це, а ще й навчив готувати незвичні страви зі звичних продуктів. 

Картопля, запечена в фользі з пломбіром

Такої картоплі ви ще не куштували – вона гідна зірки Мішлен 1
Незвичне приготування дало поглянути на картоплю по-іншому.

Вам знадобиться:

  • картопля – 3 шт.
  • часник – 3 зубчики
  • сіль, перець – за смаком
  • розмарин, фенхель – щіпка
  • цедра лимона – за смаком
  • пломбір – 3 ст. л.
  • масло вершкове – 3 ч. л.

Як готувати:

Помийте та витріть насухо картоплю. Змастіть олією і проткніть шкірку виделкою у кількох місцях. Зробіть навхрест надріз з одного боку. Візьміть фольгу та відірвіть стільки квадратів, скільки у вас картоплин. В середину листа положіть картоплину, посоліть і поперчіть, посипте подрібненим часником, додайте розмарин та цедру лимона.

Загорніть фольгу у вигляді човника, лишивши зверху відкриту ділянку. Викладіть на надріз шматочок вершкового масла. Поставте запікатись у попередньо розігріту до 180 С духовку на 40 хвилин. Потім відкрийте фольгу та викладіть на розріз ложку морозива. Знову обережно загорніть фольгу і поверніть в духовку ще на 3 хвилини. Дістаньте, дайте трохи охолонути і можна споживати. Смачного!

Поради від Інформатора: якщо ви хочете, щоб смак картоплі був не дуже солодким, додайте трохи натертого сиру разом з морозивом, ще можна до спецій додати паприку для пікантності, а соняшникову олію замінити на оливкову для аромату. 

Слідкуйте за нами у Telegram

Image
Оперативні новини та разбори: Україна, світ, війна

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити