Яйце пашот з грінками, авокадо та лососем сподобається всім, хто любить вишукану кухню. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото та відео, як приготувати сніданок, яким Катерина Бужинська вразила майбутнього чоловіка
Рецепт яйця пашот з грінками, авокадо та лососем сподобається всім, хто любить вишукану кухню. Готувати його легко та смачно. Цей рецепт простий та корисний. А щоб ваша страва вийшла ще смачнішою, Інформатор приготував корисну пораду.
Дитинство співачки Катерини Бужинської пройшло у Чернівцях. Це одне з найбільш багатонаціональних міст України. У цьому регіоні популярна і румунська, і молдавська, і українська, і австрійська, і німецька кухні, які змішуються і утворюють якусь свою, зовсім особливу кулінарні традиції. Тут готують і мамалигу зі шкварками, і сир із козячого молока, змішаного з кров'ю. Катерина Бужинська дуже любить французьку та азійську кухню. А під час подорожей намагається вивчати кулінарні традиції різних країн. Але на сніданок вона їсть лише вівсянку. Кожен день.
“Якщо на обід і вечерю я можу дозволити собі страви різної кухні – європейської, східної, японської, то сніданок завжди той самий: вівсянка. Іншої страви для ранкової трапези я не уявляю! І чогось повсякденного, ніж вівсянка, – теж”, - розповідає співачка.
Щоправда, кохання змусило її відійти від цієї традиції. Катерина розповіла, що коли познайомилася зі своїм чоловіком Димитаром, вирішила приготувати для нього просту, але дуже смачну та романтичну страву – яйце пашот із гренками, авокадо та лососем. До речі, вперше яйця пашот почали готувати французькі кухарі у XIV столітті. Тоді цією стравою ласувала вся французька еліта.
Вам знадобиться:
У невеликій мисці розімніть авокадо. Додайте лимонний сік і дрібку солі, добре перемішайте. Хліб підсмажте на розігрітій сковороді без олії до золотистої скоринки з двох сторін або запікайте в духовці, розігрітій до 175 °С. Філе лосося наріжте тонкими скибочками. Помідор - кружечками.
Порада від Інформатора: Ідеальне авокадо має бути не занадто жорстким чи м’яким, мати світло-зелену, а не коричневу м’якоть, кремову текстуру і маслянистий, горіховий смак. Щоб вибрати в магазині саме такий фрукт, варто звернути увагу на кілька ознак. Візьміть авокадо в руки і злегка стисніть його, але будьте обережні, щоб не занурити кінчики пальців у плід. Використовуйте замість пальців свою долоню, щоб не пошкодити фрукт. Зелений плід буде твердий, а стиглий – помірно м'який. Після натискання форма авокадо повинна відновлюватися. Якщо ж авокадо "розривається" або мнеться від найменшого дотику, цей плід перестиглий.
Доведіть до кипіння невелику каструлю із водою. За допомогою великої ложки створіть вир у киплячій воді. Обережно розбийте яйце у вир і варіть 2 хв. Вийміть яйце шумівкою. Також зваріть інші яйця. Намажте підсмажені тости пюре з авокадо та покладіть скибочки лосося на кожен тост. Обережно перекладіть яйця-пашот на тости. Додайте трохи соєвого соусу та перцю, покладіть кружок помідора, прикрасьте зеленою цибулею та мікрозеленню.
Раніше Інформатор писав:
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте у нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал Viber можна тут.