Кіноа з овочами та риба, запечена в духовці. Готуємо улюблені страви Еліни Світоліної

Читать на русском

Рецепт сподобається усім, хто любить легкі поживні страви

Читать на русском
Кіноа із запеченою рибою
Еліна любить готувати, втім через напружений графік рідко встигає це робити.

Рецепт сподобається усім, хто любить легкі поживні страви

Рецепт риби, запеченої в духовці, та каші кіноа з овочами сподобається усім, хто любить легкі поживні страви. Готувати його просто. А щоб вийшло ще смачніше, Інформатор має для вас пораду. 

12 вересня народилась українська всесвітньовідома тенісистка Еліна Світоліна. 

Одеситка Еліна Світоліна - третя ракетка світу в рейтингу WTA у 2017, 2018 і 2019 роках в одиночному розряді, бронзова призерка Літніх Олімпійських ігор 2020 в Токіо (2021), чемпіонка підсумкового турніру WTA Finals 2018 року. 
Одеситка Еліна Світоліна - третя ракетка світу в рейтингу WTA у 2017, 2018 і 2019 роках в одиночному розряді, бронзова призерка Літніх Олімпійських ігор 2020 в Токіо (2021), чемпіонка підсумкового турніру WTA Finals 2018 року. 

Еліна любить готувати, втім через напружений графік рідко встигає це робити. Коронне блюдо тенісистки – кіноа з відварними овочами. Зізнається: може їсти цю страву хоч 4 дні поспіль. Крім того, також спортсменка обирає легкий білок, наприклад, рибу.

До народин легендарної української ракетки Інформатор публікує рецепти цих чудових страв. Спершу розберемось із рибою. Її слід вимити, видалити голову та нутрощі. Посолити й загорнути в фольгу, а далі - відправити у духовку на 35 хвилин за температури 200°С.

Вам знадобиться:

  • Риба - одна чи пара.
  • Приправа до риби без солі
  • Сіль до смаку.
  • Перець до смаку. 
  • Кріп - пучок.
  • Лимон - штука.
  • Лимонний сік - чайна ложка.
  • Чебрець сушений - чайна ложка.

Як готувати:

Спершу треба очистити і промити рибу, зробити надрізи на рибі з однієї сторони, скропити лимонним соком і натерти спеціями.

В середину поставити скибки лимона, кріп. Запікати при 180-200 градусів 30 - 35 хвилин.

Порада від Інформатора: щоб риба не прилипла, слід нарізати шматки масла на форму для запікання й покласти рибу туди.
Порада від Інформатора: щоб риба не прилипла, слід нарізати шматки масла на форму для запікання й покласти рибу туди.

А тепер приготуємо кашу - кіноа з овочами. 

Вам знадобиться:

  • Вода - 4 склянки
  • Кіноа - 2 склянки
  • Оливкова олія - 1/4 склянки
  • Сіль - пів чайної ложки.
  • Цукіні - 2 штуки.
  • Морква - 1 штука.
  • Великий помідор - 1 штука.
  • Солодка паприка - 1 столова ложка.
  • Мелена кориця - 1 чайна ложка.
  • Кінза рубана - 1/2 стакана.

Як готувати:

Треба засипати в каструлю кіноа і додати воду. Посолити. Довести до кипіння, зменшити вогонь, накрити кришкою і варити 12-15 хвилин, поки кіноа не стане м'якою і вся рідина не випарується.

Оливкову олію слід розігріти у великій сковороді на середньому вогні. Додати нарізану маленькими кубиками моркву і обсмажити протягом 5 хвилин до м'якості. Потім треба додати нарізані кубиками цукіні і готувати ще 3 хвилини до м'якості. Посипати паприкою і корицею.

У сковороду додати кіноа і добре перемішати. Додати нарізаний кубиками помідор. Посолити і поперчити за смаком.

Дуже смачно до кіноа додавати гриби!
Дуже смачно до кіноа додавати гриби!

Порада від Інформатора: перед подачею страву найкраще приправити, посипавши кінзою.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.