Рецепт сподобається усім, хто любить легкі поживні страви
Рецепт риби, запеченої в духовці, та каші кіноа з овочами сподобається усім, хто любить легкі поживні страви. Готувати його просто. А щоб вийшло ще смачніше, Інформатор має для вас пораду.
12 вересня народилась українська всесвітньовідома тенісистка Еліна Світоліна.
Еліна любить готувати, втім через напружений графік рідко встигає це робити. Коронне блюдо тенісистки – кіноа з відварними овочами. Зізнається: може їсти цю страву хоч 4 дні поспіль. Крім того, також спортсменка обирає легкий білок, наприклад, рибу.
До народин легендарної української ракетки Інформатор публікує рецепти цих чудових страв. Спершу розберемось із рибою. Її слід вимити, видалити голову та нутрощі. Посолити й загорнути в фольгу, а далі - відправити у духовку на 35 хвилин за температури 200°С.
Спершу треба очистити і промити рибу, зробити надрізи на рибі з однієї сторони, скропити лимонним соком і натерти спеціями.
В середину поставити скибки лимона, кріп. Запікати при 180-200 градусів 30 - 35 хвилин.
А тепер приготуємо кашу - кіноа з овочами.
Треба засипати в каструлю кіноа і додати воду. Посолити. Довести до кипіння, зменшити вогонь, накрити кришкою і варити 12-15 хвилин, поки кіноа не стане м'якою і вся рідина не випарується.
Оливкову олію слід розігріти у великій сковороді на середньому вогні. Додати нарізану маленькими кубиками моркву і обсмажити протягом 5 хвилин до м'якості. Потім треба додати нарізані кубиками цукіні і готувати ще 3 хвилини до м'якості. Посипати паприкою і корицею.
У сковороду додати кіноа і добре перемішати. Додати нарізаний кубиками помідор. Посолити і поперчити за смаком.
Порада від Інформатора: перед подачею страву найкраще приправити, посипавши кінзою.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.