Як приготувати шпиговану часником і салом буженину
Рецепт буженини зі сливовим соусом сподобається усім м'ясоїдам! Готувати його нескладно. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду!
14 вересня в Україні відзначають День танкових військ! Наказом президента Зеленського це свято створили замість пострадянського Дня танкіста. Останній раніше святкували 10 вересня. Втім, це професійне свято танкістів і танкобудівників СРСР, яке досі відзначають в країні-агресорці.
Нашим танкістам, як і іншим захисникам, сьогодні ми зобов'язані усім, що маємо. Тож, із цієї нагоди Інформатор публікує рецепт поживної м'ясної страви української традиційної кухні - шпигованої часником і салом буженини.
Зі свинячого окосту видаляють кістки, шпигують його часником, цибулею і шматочками тонко нарізаного сала, посипають меленим перцем, натирають сіллю.
Кладуть у керамічну або емальовану посудину, додають лаврового листу, заливають все хлібним квасом або оцтом, кладуть суху м’яту і ставлять на 12 годин на холод для маринування.
Через кожні 3 - 4 години м’ясо перевертають з одного боку на інший. Маринований окіст виймають з маринаду, кладуть у сотейник, ставлять у духовку і смажать до готовності.
Готовий окіст нарізують порціями й подають зі смаженою картоплею, поливаючи жиром і соком, в якому він смажився.
Готуємо до страви сливовий соус - домашній соус ткемалі. Адже він ідеально підходить до м'ясних та рибних страв!
Тушкувати сливи до м'якості. Дрібно нарізати часник, можна пропустити його через часникочавку. Дрібно порізати зелень.
Перетерти сливи через сито, щоб маса була однорідною та без шкурок. У протерту масу всипати зелень, часник, сіль, цукор, перець, хмелі-сунелі та м'яту.
Поставити домашній соус ткемалі на повільний вогонь і після закипання проварити 5-7 хвилин. Смачний домашній соус ткемалі готовий!
Порада від Інформатора: приготувати ткемалі можна із жовтих слив, це підкреслить м'ясний смак та додасть страві відтінку грузинської кухні!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.