Рецепт стейка від артиста, який можна їсти навіть на ніч
Український російськомовний співак Василь Бондарчук 7 жовтня відзначає своє 41-ліття. Він був справжньою зіркою 2000-х, виконуючи хіти "Серебром", "Нежная" і "Напополам". Але ще до початку повномасштабного вторгнення він зник з екранів і соціальних мереж. Як з'ясувалось, співак разом з родиною переїхав до США і там він лише інколи виступає на концертах, де проводять збір коштів для ЗСУ.
Одним з етапів його життя в Україні була участь у конкурсі з бодибілдінгу. Для цього Василь Бондарчук не тільки став тренуватись щодня з досвідченим тренером, а й дотримуватись певного раціону харчування. Серед основних продуктів – м'ясо, яйця та інші багаті білком продукти. Він розповідав, що м'ясо та салат можна було їсти навіть на нічь. І це добре не лише для тих, хто хоче займатись бодибілдінгом, а і тих, хто стежить за своїм тілом і вагою.
Навіть стейк зі свинини краще на вечерю ніж тарілка каші, макаронів чи інших вуглеводів. Варто віддавати перевагу яловичині, але і свинина теж не так погано. Один з рецептів від співака зацікавив своєю оригінальністю. Тож давайте приготуємо його.
Помийте м'ясо та приберіть зайву вологу паперовим рушником, зробіть широкий надріз на м'ясистій стороні кожної відбивної проти кістки і кишеню. Посоліть стейк та поставте на добу у холодильник. Дістаньте за 30 хвилин до приготування.
Поки м'ясо відпочиває за кімнатної температури приготуйте начинку. Подрібніть цибулю-шалот, часник та панчетті, перекладіть на пательню та обсмажуйте до золотистого кольору, додавши трохи олії. Потім додайте листя чебрецю і хліб та щедро посоліть і поперчіть. Хліб має вібрати в себе весь жир. Збризніть вершками та помішуючи смажте 3-5 хвилин.
Перекладіть суміш у миску, додайте цедру лимона та ретельно перемішайте. Потім розподіліть начинку по стейках, начиняючи розріз біля кістки і кишеню. Посипте чорним перцем. Обсмажте на пательні з двох боків, додаючи трохи олії і чебрецю. Потім викладіть у форму для запікання і поставте у духовку, розігріту до 180 градусів, на 10-12 хвилин.
Перекладіть стейки на теплу тарілку та дайте їм відпочити 10 хвилин. Смачного!
Поради від Інформатора: для того, щоб стейк був більш ароматним, використовуйте оливкову олію. Чебрець добре поєднується з іншими травами, створюючи складніші ароматичні композиції для м'яса. Замість панчетті можна використати звичайний бекон. Подавайте стейк з запеченою картоплею та свіжими овочами, також доречними будуть рис або кіноа.