Знайшовся привід згадати про забутого співака Васю Бондарчука

Рецепт стейка від артиста, який можна їсти навіть на ніч

Рецепт
Ідеальним додатком до цієї страви стануть овочі.

Український російськомовний співак Василь Бондарчук 7 жовтня відзначає своє 41-ліття. Він був справжньою зіркою 2000-х, виконуючи хіти "Серебром", "Нежная" і "Напополам". Але ще до початку повномасштабного вторгнення він зник з екранів і соціальних мереж. Як з'ясувалось, співак разом з родиною переїхав до США і там він лише інколи виступає на концертах, де проводять збір коштів для ЗСУ.    

Одним з етапів його життя в Україні була участь у конкурсі з бодибілдінгу. Для цього Василь Бондарчук не тільки став тренуватись щодня з досвідченим тренером, а й дотримуватись певного раціону харчування. Серед основних продуктів – м'ясо, яйця та інші багаті білком продукти. Він розповідав, що м'ясо та салат можна було їсти навіть на нічь. І це добре не лише для тих, хто хоче займатись бодибілдінгом, а і тих, хто стежить за своїм тілом і вагою. 

Навіть стейк зі свинини краще на вечерю ніж тарілка каші, макаронів чи інших вуглеводів. Варто віддавати перевагу яловичині, але і свинина теж не так погано. Один з рецептів від співака зацікавив своєю оригінальністю. Тож давайте приготуємо його. 

Стейк з начинкою та чебрецем

Начинка надає стейку незвичайного сиаку
Начинка надає стейку незвичайного смаку.

Вам знадобиться:

  • свинячі відбивні з кісткою – 2 шт.
  • цибуля-шалот – 2 шт.
  • часник – 2 зубчики
  • рослинна олія – 40 мл
  • морська сіль
  • чебрець – 2-3 гілочки
  • панчетті – 35 г
  • хліб – 30 г
  • вершки – 45 мл
  • цедра лимона – 1 ч.л.
  • чорний перець

Як готувати:

Помийте м'ясо та приберіть зайву вологу паперовим рушником, зробіть широкий надріз на м'ясистій стороні кожної відбивної проти кістки і кишеню. Посоліть стейк та поставте на добу у холодильник. Дістаньте за 30 хвилин до приготування.

Поки м'ясо відпочиває за кімнатної температури приготуйте начинку. Подрібніть цибулю-шалот, часник та панчетті, перекладіть на пательню та обсмажуйте до золотистого кольору, додавши трохи олії. Потім додайте листя чебрецю і хліб та щедро посоліть і поперчіть. Хліб має вібрати в себе весь жир. Збризніть вершками та помішуючи смажте 3-5 хвилин.

Перекладіть суміш у миску, додайте цедру лимона та ретельно перемішайте. Потім розподіліть начинку по стейках, начиняючи розріз біля кістки і кишеню. Посипте чорним перцем. Обсмажте на пательні з двох боків, додаючи трохи олії і чебрецю. Потім викладіть у форму для запікання і поставте у духовку, розігріту до 180 градусів, на 10-12 хвилин.

Перекладіть стейки на теплу тарілку та дайте їм відпочити 10 хвилин. Смачного!

Поради від Інформатора: для того, щоб стейк був більш ароматним, використовуйте оливкову олію. Чебрець добре поєднується з іншими травами, створюючи складніші ароматичні композиції для м'яса. Замість панчетті можна використати звичайний бекон. Подавайте стейк з запеченою картоплею та свіжими овочами, також доречними будуть рис або кіноа.

Читайте нас у Facebook

Image
Оперативні новини: Україна, світ, війна. Підпишись 👇

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити