Випікати не потрібно: як самому приготувати легендарні батончики Нанаймо

Цей десерт із Канади зачарував шанувальників солодкого зі всього світу

Рецепт
У батончиках ідеально поєднались смаки горіхів, кокосової стружки та вершків.

У світі існує безліч солодощів, які відрізняються за своїми видами, національними особливостями та складом. Майже у кожній країні є свої традиційні солодощі. Не стала виключенням і Канада. Бісквітні тістечка з неймовірно ароматним кремом отримали назву "Нанаймо" на честь одного з канадських міст. 

Канадці дуже трепетно ставляться до цих солодощів, вони є невід'ємною частиною дитячих днів народження та весільних фуршетів. Вони готуються без випічки, тому впоратись може навіть недосвідчений кулінар. Потрібно лише бажання та кілька не дуже складних інгредієнтів. І такі солодощі можна приготувати разом з дітьми, весело і з користю провівши час. Тим паче вони набувають популярності в світі.

Батончики "Нанаймо"

Неймовірно смачний десерт, який можна приготувати вдома
Неймовірно смачний десерт, який можна приготувати вдома.

Вам знадобиться:

Для основи:

  • волоські горіхи – 75 г 
  • кокосова стружка – 75 г 
  • звичайне печиво – 225 г
  • вершкове масло – 100 г
  • цукор – 50 г
  • какао-порошок – 30 г
  • яйце – 1 шт.
  • сіль

Для крему:

  • вершкове масло – 80 г
  • цукрова пудра – 160 г
  • порошок заварного крему – 3 ст.л.
  • молоко – 2 ст.л.
  • сіль

Для начинки:

  • чорний шоколад – 120 г
  • вершкове масло – 2 ст.л.
  • мускатний горіх

Як готувати:

Обсмажте горіхи на сухій пательні, періодично струшуючи, дайте їм охолонути та подрібніть у блендері до стану крихти. Потім обсмажте кокосову стружку. Вона має стати золотистого кольору. Подрібніть у блендері печиво.

Вершкове масло і цукор пересипте у миску і нагрійте на водяній бані, періодично помішуючи. Коли масло розтане, всипте до нього печиво, горіхи та кокосову стружку, ретельно перемішайте. Додайте какао, дрібку солі і яйце, перемішайте. Має вийти суміш, схожа на тісто.

Візьміть квадратну форму для випічки, вистеліть її пергаментом і сформуйте корж з отриманої суміші. Гарно його втрамбуйте та поставте форму у морозилку на 10 хвилин. Тим часом у миску викладіть м'яке масло і додаєте цукрову пудру, збийте міксером. В окремій мисці змішайте молоко і порошок крему, збийте, додаючи частинами масло. Має вийти однорідний пухкий крем.

Дістаньте з морозилки форму і викладіть на затверділий корж шар крему. Накрийте кришкою чи фольгою та поставте в холодильник мінімум на одну годину. Тим часом розтопіть шоколад і додайте в нього мускатний горіх та вершкове масло. Ретельно перемішайте. Дістаньте форму з холодильника, вилийте шоколад поверх крему так, щоб шар був рівним. Поверніть у холодильник ще на 20 хвилин

Потім дістаньте, наріжте на шматки. Для зручності змочуйте ніж гарячою водою. Можна смакувати! Батончики "Нанаймо" можна зберігати у холодильнику в закритій посудині до п'яти днів.

Поради від Інформатора: замість волоських горіхів можна використати фундук, кеш'ю чи мигдаль. Також можна додати ваніль для витонченого аромату, а у кремі замість молока використовувати вершки.

Читайте нас у Facebook

Image
Оперативні новини: Україна, світ, війна. Підпишись 👇

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити