Цей десерт із Канади зачарував шанувальників солодкого зі всього світу
У світі існує безліч солодощів, які відрізняються за своїми видами, національними особливостями та складом. Майже у кожній країні є свої традиційні солодощі. Не стала виключенням і Канада. Бісквітні тістечка з неймовірно ароматним кремом отримали назву "Нанаймо" на честь одного з канадських міст.
Канадці дуже трепетно ставляться до цих солодощів, вони є невід'ємною частиною дитячих днів народження та весільних фуршетів. Вони готуються без випічки, тому впоратись може навіть недосвідчений кулінар. Потрібно лише бажання та кілька не дуже складних інгредієнтів. І такі солодощі можна приготувати разом з дітьми, весело і з користю провівши час. Тим паче вони набувають популярності в світі.
Обсмажте горіхи на сухій пательні, періодично струшуючи, дайте їм охолонути та подрібніть у блендері до стану крихти. Потім обсмажте кокосову стружку. Вона має стати золотистого кольору. Подрібніть у блендері печиво.
Вершкове масло і цукор пересипте у миску і нагрійте на водяній бані, періодично помішуючи. Коли масло розтане, всипте до нього печиво, горіхи та кокосову стружку, ретельно перемішайте. Додайте какао, дрібку солі і яйце, перемішайте. Має вийти суміш, схожа на тісто.
Візьміть квадратну форму для випічки, вистеліть її пергаментом і сформуйте корж з отриманої суміші. Гарно його втрамбуйте та поставте форму у морозилку на 10 хвилин. Тим часом у миску викладіть м'яке масло і додаєте цукрову пудру, збийте міксером. В окремій мисці змішайте молоко і порошок крему, збийте, додаючи частинами масло. Має вийти однорідний пухкий крем.
Дістаньте з морозилки форму і викладіть на затверділий корж шар крему. Накрийте кришкою чи фольгою та поставте в холодильник мінімум на одну годину. Тим часом розтопіть шоколад і додайте в нього мускатний горіх та вершкове масло. Ретельно перемішайте. Дістаньте форму з холодильника, вилийте шоколад поверх крему так, щоб шар був рівним. Поверніть у холодильник ще на 20 хвилин.
Потім дістаньте, наріжте на шматки. Для зручності змочуйте ніж гарячою водою. Можна смакувати! Батончики "Нанаймо" можна зберігати у холодильнику в закритій посудині до п'яти днів.
Поради від Інформатора: замість волоських горіхів можна використати фундук, кеш'ю чи мигдаль. Також можна додати ваніль для витонченого аромату, а у кремі замість молока використовувати вершки.