Зірка Голодних ігор вирішила вбити своїм рецептом: передозування в чотири рази

Акторка Дженніфер Лоуренс розповіла про власний метод приготування смаженої курки

Рецепт
Курка вийшла смачна та соковита, але кількість масла для її приготування просто зашкалює, цю проблему легко усунути.

Акторка Дженніфер Лоуренс, яка є однією з найкращих американських зірок останнього десятиліття,15 серпня святкує свій 35-й день народження. Всесвітню популярність вона здобула завдяки ролям у фільмах "Голодні ігри" і "Люди Ікс". Акторка завжди виглядає стильно та витончено, а ще зарекомендувала себе як законодавиця моди. Вона дотримується здорового харчування та регулярно займається спортом, це допомагає їй тримати вагу.

Але це не означає, що Дженніфер харчується виключно салатами. Вона обожнює піцу, картоплю фрі, смажені у фритюрі курячі ніжки та різні десерти. Проте їсть акторка це все у помірних кількостях. Рецептом однієї з улюблених страв Лоуренс поділилась для кулінарного шоу Емі Шумер. Вона не зовсім корисна, але смачна. І це смажене курча з рисом, грибами та цибулею-шалот. Проблема у тому, що курка готується у великій кількості рослинної олії і вершкового масла. Це справжній удар по печінці. Але рецепт можна адаптувати, зменшивши кількість жиру у чотири рази (нічого собі передозування масла!) від рекомендованої кількості. М'ясо вийде не менш смачним, але більш корисним.

Смажене курча з рисом, грибами та цибулею-шалот від Дженніфер Лоуренс

Курка виходить соковита
Курка виходить соковита.

Вам знадобиться:

Для курки:

  • ціла курка – приблизно 1,5 кг
  • оливкова олія – 2 склянки
  • вершкове масло – 1,5 пачки
  • крупна сіль
  • цибуля – 1 шт.
  • лимон – 1 шт.
  • чебрець – 12 гілочок
  • біле вино – 2 склянки
  • рукола чи шпинат – 170 г

Для гарніру:

  • білий рис – 1 стакан
  • оливкова олія
  • цибуля шалот – 5 шт.
  • крупна сіль
  • гриби – 450 г

Як готувати:

У якості гарніра до курки підійде рис
У якості гарніру до курки підійде рис.

Розігрійте духовку до 200 градусів. Помийте курку та приберіть вологу паперовим полотенцем. Покладіть її у форму для запікання та змастіть невеликою кількістю рослинної олії і вершкового масла, посипте двома столовими ложками солі. По боках покладіть половинку цибулі, вичавіть сік половинки лимона на курку, а другу половину покладіть в середину разом з гілочками чебрецю. Додайте біле вино.

Поставте курку в духовку, зменште температуру до 175 °C та запікайте протягом години. Періодично поливайте її соком, що утворився при смаженні. Коли курка буде готова, дістаньте її з духовки та дайте постояти 20 хвилин перед нарізкою.

Переходьте до приготування гарніру. Промийте рис і поставте його варитись. Тим часом візьміть пательню, змастіть олією і викладіть подрібнену цибулю. Обсмажте до золотистого кольору. Перекладіть у тарілку і щедро посипте сіллю. На тій самій пательні обсмажте гриби до золотисто-коричневого кольору. Змішайте рис, гриби та цибулю-шалот.

Подавайте курку разом з гарніром, а зверху додайте шпинат чи руколу. Смачного!

Порада від Інформатора: якщо ви хочете отримати більш дієтичну курку, але щоб вона лишилась соковитою, то замаринуйте її у кефірі чи айрані з додаванням цедри апельсина і спецій. Ще можна використати мінеральну воду для вимочування. У такому разі оливкова олія та вершкове масло не знадобляться для запікання. До рису можна додати кукурудзу і перець, це урізноманітнить смак гарніру. 

Читайте нас у Facebook

Image
Оперативні новини: Україна, світ, війна. Підпишись 👇

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити