У четвер та п'ятницю 26-27 грудня на небі сформується напружена конфігурація
«Для мене «Різдвяна» про час, якого завжди мало, який іноді хочеться зупинити, сповна насолодитися моментом щастя… Свята ж - це паузи, які дозволяють пригальмувати, озирнутися назад, побути - якщо є така можливість - з найріднішими. Для величезної кількості українців зібратися сьогодні на свята сімейним колом - справжня розкіш…», - Колос.
Полуничний креплах з кокосовим кремом сподобається всім, хто любить єврейську кухню. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото, як швидко та смачно приготувати цікавий сніданок
Рецепт полуничного креплаха з кокосовим кремом створила шефиня, засновниця кафе «Єрусалим» Льоля Ланда. Він сподобається всім, хто хоче любить єврейську кухню. Готувати його легко та смачно. Цей рецепт простий та практичний. А щоб ваша страва вийшла ще смачнішою, Інформатор приготував корисну пораду.
Креплах – традиційні єврейські вироби з тіста. Вони схожі на варенички, але мають трикутну форму. Слово «kreplach»на мові ідиш є множиною слова «krepl», зменшуючого від «krap», і походить від середньоверхньонімецької мови, де «krappe», «krapfe» означало «шматок тесту». З того ж джерела походить німецьке «Krapfen» («смажений у фритюрі»).
Для крема:
Для тіста:
Для начинки:
Візміть два сотейники. В один додайте кокосове молоко, а в інший – жовтки, цукор і крохмаль. Ретельно все перемішайте. Нагрійте молоко до 50–60°С, щоб воно було тепле, але не гаряче. На маленький вогонь поставте сотейник із жовтками. Відразу починайте помішувати й підливати тепле молоко. Коли маса стане однорідною, збільшіть вогонь і перемішуйте крем до густої консистенції. Готовий крем перекладіть в іншу ємність і накрийте плівкою. Важливо, щоб плівка лежала безпосередньо на кремі. Залишайте його охолоджуватися за кімнатної температури.
Порада від Інформатора: ягоди мають бути стиглі та гарні. Дуже великі можна розрізати навпіл, скласти в ємність, додати до них крохмаль і ретельно перемішати. Так ви отримаєте корисну ягідну начинку.
Змішайте борошно, сіль, цукор і додайте воду. Слідкуйте, щоб тісто було еластичне та не клеїлося до рук. Готове тісто перекладіть на поверхню або дошку, посипану борошном. Після цього додайте мак і ще раз замісіть. Накрийте тісто та дайте йому відпочити протягом 20–30 хвилин.
Поверхню, на якій будемо готувати, також посипте борошном. Коли тісто охолоне, розкачайте його приблизно на 2 міліметри завтовшки. Розріжте на квадрати зі сторонами 6 на 6 сантиметрів і викладайте начинку в середину тіста чайною ложкою. Далі змастіть руки борошном і заліплюйте верхній кут розрізаного тіста, а потім – його краєчки. Варити креплах потрібно орієнтовно 3 хвилини у великій кількості киплячої, злегка підсоленої води.
На тарілку викладайте заварний крем, а на нього кладіть креплах. Готовий сніданок прикрасьте свіжими ягодами та м’ятою.
Раніше Інформатор писав:
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте у нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал Viber можна тут.