Єврейський сніданок: як приготувати полуничний креплах з кокосовим кремом

Читать на русском

Полуничний креплах з кокосовим кремом сподобається всім, хто любить єврейську кухню. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото, як швидко та смачно приготувати цікавий сніданок

Читать на русском
Полуничний креплах з кокосовим кремом
Полуничний креплах з кокосовим кремом

Полуничний креплах з кокосовим кремом сподобається всім, хто любить єврейську кухню. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото, як швидко та смачно приготувати цікавий сніданок

Рецепт полуничного креплаха з кокосовим кремом створила шефиня, засновниця кафе «Єрусалим» Льоля Ланда. Він сподобається всім, хто хоче любить єврейську кухню. Готувати його легко та смачно. Цей рецепт простий та практичний. А щоб ваша страва вийшла ще смачнішою, Інформатор приготував корисну пораду. 

Креплах – традиційні єврейські вироби з тіста. Вони схожі на варенички, але мають трикутну форму. Слово «kreplach»на мові ідиш є множиною слова «krepl», зменшуючого від «krap», і походить від середньоверхньонімецької мови, де «krappe», «krapfe» означало «шматок тесту». З того ж джерела походить німецьке «Krapfen» («смажений у фритюрі»).

Полуничний креплах з кокосовим кремом
Полуничний креплах з кокосовим кремом

Вам знадобиться:

Для крема:

  • 400 мл кокосового молока
  • 4 яєчних жовтка
  • 40 г кукурудзяного крохмалю
  • 80 г білого цукру
  • 70 г вершкового масла 82%

Для тіста:

  • 200 г борошна
  • 120 г теплої води
  • 40 г маку
  • 5 г цукру
  • дрібка солі

Для начинки:

  • 150 г полуниці
  • 25 г кукурудзяного крохмалю

Як готувати

Візміть два сотейники. В один додайте кокосове молоко, а в інший – жовтки, цукор і крохмаль. Ретельно все перемішайте. Нагрійте молоко до 50–60°С, щоб воно було тепле, але не гаряче. На маленький вогонь поставте сотейник із жовтками. Відразу починайте помішувати й підливати тепле молоко. Коли маса стане однорідною, збільшіть вогонь і перемішуйте крем до густої консистенції. Готовий крем перекладіть в іншу ємність і накрийте плівкою. Важливо, щоб плівка лежала безпосередньо на кремі. Залишайте його охолоджуватися за кімнатної температури.

Порада від Інформатора: ягоди мають бути стиглі та гарні. Дуже великі можна розрізати навпіл, скласти в ємність, додати до них крохмаль і ретельно перемішати. Так ви отримаєте корисну ягідну начинку.

Змішайте борошно, сіль, цукор і додайте воду. Слідкуйте, щоб тісто було еластичне та не клеїлося до рук. Готове тісто перекладіть на поверхню або дошку, посипану борошном. Після цього додайте мак і ще раз замісіть. Накрийте тісто та дайте йому відпочити протягом 20–30 хвилин.

Поверхню, на якій будемо готувати, також посипте борошном. Коли тісто охолоне, розкачайте його приблизно на 2 міліметри завтовшки. Розріжте на квадрати зі сторонами 6 на 6 сантиметрів і викладайте начинку в середину тіста чайною ложкою. Далі змастіть руки борошном і заліплюйте верхній кут розрізаного тіста, а потім – його краєчки. Варити креплах потрібно орієнтовно 3 хвилини у великій кількості киплячої, злегка підсоленої води.

На тарілку викладайте заварний крем, а на нього кладіть креплах. Готовий сніданок прикрасьте свіжими ягодами та м’ятою. 

Раніше Інформатор писав:

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте у нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал Viber можна тут.

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.