Весняний український сніданок: як готувати ліниві вареники з полуницею

Ліниві вареники з полуницею сподобаються всім, хто любить солодке. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото, як швидко та смачно приготувати президентський сніданок

Ліниві вареники з полуницею
Ліниві вареники з полуницею

Рецепт лінивих вареників з полуницею сподобається всім, хто хоче приготувати корисний український сніданок. Готувати їх швидко та смачно. Цей рецепт простий та практичний. А щоб ваша страва вийшла ще смачнішою, Інформатор приготував корисну пораду

Полуниця містить чимало корисних речовин: залізо, магній, калій, кальцій, натрій, фосфор, кремній, цинк і мідь. Вона є джерелом цілого комплексу вітамінів: А, В, С та ін. Також ця ягода багата на антиоксиданти, що роблять шкіру людини пружною й еластичною. А наявна в ній фолієва кислота є незамінною для нормальної роботи репродуктивної системи. Ця соковита ягода покращує зір, зміцнює пам’ять, позитивно впливає на метаболізм, знижує рівень холестерину в організмі, допомагає при подагрі, стимулює імунну систему, а також має протизапальну властивість. Тож рецепт Інформатора не лише смачний, але й корисний.

Ліниві вареники з полуницею
Ліниві вареники з полуницею

Вам знадобиться: 

Для вареників:

  • 250 г сиру
  • 1 яйце
  • 1-2 столової ложки цукру
  • 1 столова ложки манки
  • 1 столова ложки борошна
  • Ванільний екстракт

Для соусу:

  • 300 г свіжої полуниці
  • 1 столова ложка цукру
  • 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю, розведеного в 50 мл холодної води

Як готувати

З'єднайте всі інгредієнти і замісіть тісто. Згорніть його в кулю, загорніть в плівку і відправте на ніч в холодильник. Вранці закип'ятіть воду, сформуйте з тіста валики діаметром 1 см і наріжте їх на шматочки довжиною 2 см. Це займе у вас максимум 5 хвилин. Закиніте вареники в киплячу підсолену воду, через хвилину акуратно перемішайте ложкою. Варіть 2 хвилини після спливання. Перекладіть шумівкою в миску, за бажанням додайте шматочок вершкового масла. 

Порада від Інформатора: для того, щоб тісто не липло до рук, змастіть їх олією, а тісто притрусіть зверху борошном.

Полуницю змішайте з цукром в каструлі. Варіть, поки цукор не розчиниться, час від часу помішуючи. Влийте крохмальну суміш, перемішайте і поваріть ще кілька хвилин, поки соус не загусне і не стане знову прозорим і яскраво-червоним. Подавайте вареники з полуничним соусом і сметаною. 

Раніше Інформатор писав:

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте у нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал Viber можна тут.

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube