Турецький сніданок: яскравий менемен з овочами

Читать на русском

Менемен на сніданок вам сподобається. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото, як швидко та смачно приготувати поживний та корисний сніданок

Читать на русском
Яйця, помідори, перець
Яйця, помідори, перець

Менемен на сніданок вам сподобається. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото, як швидко та смачно приготувати поживний та корисний сніданок

Рецепт менемена сподобається всім, хто любить турецькі страви. Готувати його швидко, просто та смачно. Цей народний рецепт простий та практичний. А щоб ваша страва вийшла ще смачнішою, Інформатор приготував корисну пораду. 

Менемен — традиційна турецька страва на сніданок, яка походить із провінції Ізмір. Це шовковиста димчаста яєчня зі свіжими тертими помідорами, нарізаним кубиками зеленим перцем і цибулею. Куряче яйце – один з найбагатших джерел білка. Продукт відрізняється високою поживною цінністю і надовго позбавляє від відчуття голоду. Речовини в його складі зміцнюють імунітет і активізують розумову діяльність. Тож, рецепт від Інформатора не лише смачний, але й корисний. 

Менемен — традиційна турецька страва на сніданок
Менемен — традиційна турецька страва на сніданок

Вам знадобиться:

  • 8 великих курячих яєць
  • 2 помідора
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 1 цибулина
  • 3 зубчики часнику
  • 2 штуки зеленого болгарського перця
  • 10 г перечної пасти
  • 1 чайна ложка перцю алеппо
  • Орегано сушене

Як готувати

 Помідори помийте, розріжте навпіл, виріжіть тверду білу плодоніжку (якщо вона є). Натріть на тертці в миску. Використовуємо лише м’якоть, шкірку викидаємо. Яйця розбийте в окрему миску, збийте вінчиком.

Порада від Інформатора: перед використанням варто вимити яйця і дати їм полежати на столі, щоб підвищити температуру до кімнатної. Смажити яйця найкраще на антипригарній або чавунній сковороді.

Розігрійте олію у великій сковороді на середньому вогні. Додайте дрібно нарізану цибулю, смажте, періодично помішуючи, близько 3 хвилин. Додайте подрібнений часник, а потім порізаний маленькими кубиками болгарський перець. Посоліть, перемішайте й готуйте, періодично помішуючи, поки овочі не стануть м’якими. Це відбудеться приблизно за 5 хвилин. 

 

Додайте перцеву пасту, терті помідори, перець алеппо, орегано й чорний перець. Варіть на повільному вогні, доки не випарується більша частина соку з тертих помідорів і суміш не загусне. Треба, періодично помішуючи, варити приблизно 10 хвилин. 

Влийте в сковороду збиті яйця, швидко перемішайте, аби рівномірно розподілити їх в овочевій суміші. Обережно мішайте, поки яйця не почнуть застигати. На це потрібно приблизно 5 хвилин. Зніміть з плити, за бажанням, посипте твердим тертим сиром або покришіть фету чи бринзу. Подавайте теплим зі свіжоспеченим хлібом або коржиками. 

Раніше Інформатор писав:

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте у нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал Viber можна тут.

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.