Грузинський сніданок: як приготувати сулугуні в клярі

Читать на русском

Сулугуні в клярі на сніданок сподобається всім, хто любить сир. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото, як швидко та смачно приготувати корисний сніданок

Читать на русском
Сулугуні в клярі на сніданок
Сулугуні в клярі на сніданок

Сулугуні в клярі на сніданок сподобається всім, хто любить сир. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото, як швидко та смачно приготувати корисний сніданок

Рецепт сулугуні в клярі сподобається всім, хто любить сир. Готувати його швидко та смачно. Цей грузинський рецепт простий та практичний. А щоб ваша страва вийшла ще смачнішою, Інформатор приготував корисну пораду

Сир сулугуні смачний та корисний. Він містить безліч вітамінів, фосфор, залізо, магній, калій, натрій і магній. Цей сир дуже багатий білком. Сулугуні підходить тим, хто дотримується здорового харчування. Його рекомендують вживати дітям і вагітним жінкам. Тож рецепт Інформатора не лише смачний, а й корисний.

Сулугуні в клярі на сніданок
Сулугуні в клярі на сніданок

Вам знадобиться:

  • 350 г сиру сулугуні
  • 2 курячих яйця
  • 200 г соняшникової рафінованої олії
  • Панірувальні сухарі

Як готувати

Сир сулугуні наріжте невеликими брусочками. Окремо в одну миску насипте панірувальні сухарі, а в іншу розбийте яйця і трохи збовтайте. Кожен брусочок сиру вмочіть у яйце, потім обваляйте в панірувальних сухарях. Потім знову вмочіть у яйце і обваляйте в сухарях. 

Порада від Інформатора: обираючи сулугуні, переконайтесь, що його колір кремовий або молочний, зрідка допускається жовтого відтінку, в залежності від використаного молока. Свіжий сир має щільну і пружну консистенцію з наявністю дірочок і ямочок, злегка солоний присмак, слабовиражений кисломолочний запах. Сир, який має ці ознаки, свіжий, якісний і придатний до вживання.

У сковороду налийте олію і доре розігрійте її. Викладіть в олію сир в паніровці і обсмажте з усіх боків до золотистого кольору близько 40 секунд з кожного боку. Викладіть сулугуні в клярі на паперові серветки, щоб стекла зайва олія. Подавайте гарячим. 

Раніше Інформатор писав:

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте у нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал Viber можна тут.

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.