Азербайджанський сніданок: як готувати кюкю з зеленню

Читать на русском

Кюкю з зеленню на сніданок сподобається всім, хто любить східну кухню. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото, як швидко та смачно приготувати азербайджанський сніданок

Читать на русском
Кюкю з зеленню на сніданок
Кюкю з зеленню на сніданок

Кюкю з зеленню на сніданок сподобається всім, хто любить східну кухню. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото, як швидко та смачно приготувати азербайджанський сніданок

Рецепт кюкю з зеленню сподобається всім, хто любить східну кухню. Готувати його швидко та смачно. Цей азербайджанский рецепт простий та практичний. А щоб ваша страва вийшла ще смачнішою, Інформатор приготував корисну пораду. 

Кюкю (тал. KooKo) — традиційна талишська страва. У перекладі з талиської мови означає бити бити. Через те, що все у страві перемелюється-збивається. Страва поширена в Азербайджані та Ірані, є схожі варіанти в Дагестані, Узбекистані та Таджикистані. 

Кюкю — один із найкращих варіантів яєчні: за принципом приготування вона схожа на італійську фриттату і французький омлет із травами, але через набагато більшу питому вагу трав у рецепті має куди як більш цікавий смак.

Кюкю з зеленню на сніданок
Кюкю з зеленню на сніданок

Вам знадобиться:

  • 30 г свіжої кінзи (коріандр) 
  • 120 г шпината
  • 30 г петрушки 
  • 30 г зеленої цибулі
  • 30 г свіжої м'яти
  • 8 курячих яєць
  • 250 г натурального йогурту
  • Чебрець за смаком
  • 300 г помідорів черрі
  • 30 г вершкового масла
  • 2 зубчики часнику 

Як готувати

Листя шпинату промийте, позбавте від стебел, якщо вони занадто грубі, а потім дрібно наріжте. Листя петрушки та кінзи відділіть від стебел і теж наріжте. Так само треба вчинити з листям м'яти, зелену цибулю можна позбавити від білих частин і теж нарубати. Шпината має бути приблизно втричі більше за решту зелені.

 

Листя чебрецю змішайте з йогуртом і злегка збитими яйцями. Посоліть, поперчіть суміш і додайте до неї всю нарізану зелень. Помідори чері збризніть оливковою олією і поставте на 20 хвилин у духовку.

Порада від Інформатора: Існує кілька способів очищення часнику. Перший з них – очищення за допомогою жерстяних мисок. Візьміть головку часнику, трохи притисніть її, щоб зубчики відокремилися один від одного. Потім покладіть в миску і накрийте зверху другою такою ж мискою. Тепер гарненько струсіть кілька разів. Таким чином лушпиння повинно злетіти і у вас залишаться очищені зубчики. Другий спосіб не вимагає спеціальних девайсів – тільки ніж. Просто візьміть зубчик часнику, покладіть на дошку і притисніть пласкою стороною леза. Коли ви придавите зубчик, то лушпиння відійде дуже легко. 

У глибокій сковорідці злегка припустіть дрібно нарубаний часник на топленому вершковому маслі. Влийте в ту ж сковорідку суміш яєць, йогурту та зелені та поставте в духовку (180 градусів) приблизно на 15–20 хвилин. 

Готовий зелений омлет кюкю прикрасьте печеними помідорами і подавайте. Помідори, до речі, можна втрутити в суміш зелені ще до запікання, але вони порушать колірну гегемонію кюкю.

Раніше Інформатор писав:

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте у нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал Viber можна тут.

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.