У четвер та п'ятницю 26-27 грудня на небі сформується напружена конфігурація
«Для мене «Різдвяна» про час, якого завжди мало, який іноді хочеться зупинити, сповна насолодитися моментом щастя… Свята ж - це паузи, які дозволяють пригальмувати, озирнутися назад, побути - якщо є така можливість - з найріднішими. Для величезної кількості українців зібратися сьогодні на свята сімейним колом - справжня розкіш…», - Колос.
Кюкю з зеленню на сніданок сподобається всім, хто любить східну кухню. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото, як швидко та смачно приготувати азербайджанський сніданок
Рецепт кюкю з зеленню сподобається всім, хто любить східну кухню. Готувати його швидко та смачно. Цей азербайджанский рецепт простий та практичний. А щоб ваша страва вийшла ще смачнішою, Інформатор приготував корисну пораду.
Кюкю (тал. KooKo) — традиційна талишська страва. У перекладі з талиської мови означає бити бити. Через те, що все у страві перемелюється-збивається. Страва поширена в Азербайджані та Ірані, є схожі варіанти в Дагестані, Узбекистані та Таджикистані.
Кюкю — один із найкращих варіантів яєчні: за принципом приготування вона схожа на італійську фриттату і французький омлет із травами, але через набагато більшу питому вагу трав у рецепті має куди як більш цікавий смак.
Листя шпинату промийте, позбавте від стебел, якщо вони занадто грубі, а потім дрібно наріжте. Листя петрушки та кінзи відділіть від стебел і теж наріжте. Так само треба вчинити з листям м'яти, зелену цибулю можна позбавити від білих частин і теж нарубати. Шпината має бути приблизно втричі більше за решту зелені.
Листя чебрецю змішайте з йогуртом і злегка збитими яйцями. Посоліть, поперчіть суміш і додайте до неї всю нарізану зелень. Помідори чері збризніть оливковою олією і поставте на 20 хвилин у духовку.
Порада від Інформатора: Існує кілька способів очищення часнику. Перший з них – очищення за допомогою жерстяних мисок. Візьміть головку часнику, трохи притисніть її, щоб зубчики відокремилися один від одного. Потім покладіть в миску і накрийте зверху другою такою ж мискою. Тепер гарненько струсіть кілька разів. Таким чином лушпиння повинно злетіти і у вас залишаться очищені зубчики. Другий спосіб не вимагає спеціальних девайсів – тільки ніж. Просто візьміть зубчик часнику, покладіть на дошку і притисніть пласкою стороною леза. Коли ви придавите зубчик, то лушпиння відійде дуже легко.
У глибокій сковорідці злегка припустіть дрібно нарубаний часник на топленому вершковому маслі. Влийте в ту ж сковорідку суміш яєць, йогурту та зелені та поставте в духовку (180 градусів) приблизно на 15–20 хвилин.
Готовий зелений омлет кюкю прикрасьте печеними помідорами і подавайте. Помідори, до речі, можна втрутити в суміш зелені ще до запікання, але вони порушать колірну гегемонію кюкю.
Раніше Інформатор писав:
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте у нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал Viber можна тут.