Яскравий літній сніданок: як приготувати гаспачо з черешнею

Гаспачо з черешнею сподобається всім, хто любить кулінарні експерименти. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото, як швидко та смачно приготувати корисний сніданок

Гаспачо з черешнею
Гаспачо з черешнею

Рецепт гаспачо з черешнею сподобається всім, хто любить літо та незвичні смаки. Готувати його легко та смачно. Цей рецепт простий та здоровий. А щоб ваша страва вийшла ще смачнішою, Інформатор приготував корисну пораду

Іспанці зазвичай готують великий глечик гаспачо та ставлять цей суп-напій в холодильник. Тож, ви можете приготувати корисний та смачний сніданок та забезпечити собі освіжаючий легкий перекус на весь день. Інформатор пропонує вам додати улюблену українську ягоду до традиційного іспанського рецепту. Результат вам сподобається! Обирайте для гаспачо велику соковиту черешню та солодкі м'ясисті томати. І ваш сніданок вийде смачним та яскравим.

Гаспачо з черешнею
Гаспачо з черешнею

Вам знадобиться:

  • 600 г черешні
  • 500-700 г стиглих м'ясистих помідорів
  • 2–3 великі солодкі червоні перці
  • Половина маленької солодкої червоної цибулини
  • 1 зубчик часнику
  • 3 см свіжого кореня імбиру
  • 1–2 гілочки базиліка
  • 2–3 гілочки м'яти
  • 2 шматки білого хліба
  • 20-50 мл лимонного соку
  • 150 мл оливкової олії
  • сіль, свіжомелений чорний перець

 Як готувати

Замочіть хліб у лимонному соку зі 100 мл води на 10 хвилин. Видаліть у черешні кісточки. Обдайте помідори окропом, зніміть шкірку, наріжте м'якоть і покладіть в блендер разом з черешнею. Очистіть перці, також наріжте та додайте до помідорів. Додайте очищені та нарізані цибулю та часник. 

Порада від Інформатора: очистити помідори від шкірки можна у СВЧ-пічці. Овочі потрібно попередньо промити, покласти в тарілку, яку можна ставити в мікрохвильову піч, та помістити всередину. Потім виставити максимально можливу потужність. За 30 секунд помідори можна діставати і знімати шкірку - вона відстане дуже легко і не пошкодить м'яку частину томату.

 

Очистіть імбир та натріть на тертці. У зелені видаліть гілочки. Додайте імбир, зелень, оливкову олію, хліб, сіль, перець та велику жменю льоду в блендер. Збийте до бажаної консистенції. Поставте в холодильник на 2 години, потім подавайте в склянках. 

Раніше Інформатор писав: 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте у нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал Viber можна тут.

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube