Цей салат не тільки смачний, а ще поживний та корисний, бо багатий на білок
Британський актор Кеннет Брана, який 10 грудня відзначає своє 65-річчя, відомий своєю любов'ю до традиційної англійської їжі. Інколи він відходить від звичного та віддає перевагу вегетаріанським стравам, навіть має власний рецепт салату, де основним інгредієнтом є тофу. Завдяки великій кількості овочів та зелені, салат виходить дуже смачний. А спеції та соуси додають йому пікантності.
Рецепт вийшов настільки вдалим, що Брана навіть поділився ним для кулінарної книги "Знамениті кулінарні шедеври" від благодійної організації Papworth Hospital Charity. Актор відомий за ролями у фільмах "Гаррі Поттер і таємна кімната", "Смерть на Нілі", "Вбивство у Східному експресі", "Привиди у Венеції", неодноразово зазначав, що загалом, його підхід до харчування можна описати як насолоду їжею без суворих обмежень.

Візьміть невелику каструлю і доведіть у ній воду до кипіння. Наріжте тофу на тонкі слайси та опустіть у воду. Доведіть до кипіння, вимкніть вогонь та лишіть на кілька хвилин. Потім перекладіть смужки в миску, щоб охололи.
Тим часом змішайте соєвий соус, оцет, перець, кунжутну олію в маленькій тарілці та влийте у тофу. Наріжте на смужки перець, подрібніть часник і натріть на крупну терку моркву. Подрібніть цибулю і кінзу. Все перекладіть у миску з тофу, гарно перемішайте. Поставте у холодильник на одну годину. Перед подачею посипте кунжутом.
Поради від Інформатора: для насиченішого смаку використовуйте копчений тофу. Можна додати інші інгредієнти, такі як мікс салатів, водорості чука або оливки. Кількість перцю чилі регулюйте за вашим рівнем гостроти.