Бичачі яйця дуже корисні, оскільки є джерелом повноцінного білка, мають ніжну текстуру та смак
Михайло Поплавський – відомий український діяч культури, освіти та шоу-бізнесу, співак, продюсер, режисер, політик, професор. 28 листопада він святкує 76-й день народження. Поплавський отримав прізвисько "Співаючий ректор", бо понад 30 років очолював Київський національний університет культури і мистецтв (КНУКіМ). Він дуже неординарна особистість, яка приковує до себе увагу.
Така унікальність проявляється не лише у творчості, а й у інших аспектах життя. В тому числі у кулінарних вподобаннях. Окрім борщу з пампушками та вареників, він полюбляє бичачі яйця та телячий кістковий мозок. Навіть показав як їх готує. І процес, варто зазначити, не складний. Тож давайте спробуємо цю шок-страву від метра.

Бичачі яйця очистіть від мембрани. Для цього обережно гострим ножем проріжте її та стягніть, щоб не пошкодити внутрішню частину. Поставте на плиту каструлю з водою, доведіть до кипіння та додайте сіль, лавровий лист, цибулю.
Опустіть у цей окроп бичачі яйця та варіть після закипання 10 хвилин. Як час мине, дістаньте яйця в тарілку і лишіть до часткового або повного охолодження. Наріжте на кружальця товщиною 1 см.
У невеликій мисці збийте курячі яйця та починайте панірувати бичачі. Спочатку занурте у борошно, потім у збиті яйця та у панірувальні сухарі. Візьміть пательню, налийте багато олії та поставте розігріватись. Обсмажте бичачі яйці до золотистої скоринки.
Викладіть на паперову серветку, щоб позбавитись зайвого жиру. Подавайте цей м'ясний делікатес з лимоном чи улюбленим соусом.
Поради від Інформатора: щоб покращити смак бичачих яєць, обсмажте їх на вершковому маслі замість олії, це додасть насиченого смаку та створить хрустку скоринку. Можна подавати їх із соусами, як-от пікантний томатний соус або часниковий айолі.
Посмотреть эту публикацию в Instagram