У четвер та п'ятницю 26-27 грудня на небі сформується напружена конфігурація
«Для мене «Різдвяна» про час, якого завжди мало, який іноді хочеться зупинити, сповна насолодитися моментом щастя… Свята ж - це паузи, які дозволяють пригальмувати, озирнутися назад, побути - якщо є така можливість - з найріднішими. Для величезної кількості українців зібратися сьогодні на свята сімейним колом - справжня розкіш…», - Колос.
Шаурму люблять дорослі та діти, а приготовлена вдома – вона виявиться не лише поживною, а й здоровішою їжею
Ну хто не любить шаурму – ароматну, соковиту, ситну, у хрумкому лаваші. Улюблену закуску можна приготувати на сковороді за спрощеною домашньою технологією без спеціального обладнання.
Інформатор розібрався, як це зробити.
Насамперед готується соковита куряча грудка. Її потрібно промити та обсушити паперовим рушником, а потім нарізати на досить великі шматки.
Далі потрібно взяти глибоку сковороду та на сильному вогні добре її розігріти. Перевірити, що сковорода досягла потрібної температури, можна за допомогою краплі води. Крапелька повинна не випаровуватися відразу на поверхні сковороди, а кататися як кулька.
Наливаємо олію. М'ясо має трохи плавати у ній. Потім курку потрібно опустити в розпечену олію. Буквально через кілька хвилин вона підрум'яниться, м'ясо варто перевернути на інший бік.
Цибуля нарізається великими півкільцями і викладається поверх м'яса. Підрум'янити цибулю та м'ясо слід ще 3 хвилини, також можна посолити та приправити улюбленими спеціями.
Далі у сковороду вливається вода. Вона обов'язково має бути гарячою, щоб олія не бризкала. Вміст сковороди тушкується ще 10 хвилин. Потім м'ясо дістається та подрібнюється. Після – знову вирушає назад у сковороду до бульйону з цибулею.
Шинкуємо капусту. Огірки миємо, сушимо та ріжемо на невеликі брусочки.
Моркву по-корейськи можна приготувати самим або використовувати магазинну. З неї потрібно злити рідину.
Настав час зібрати начинку для шаурми. У великій мисці потрібно змішати капусту, огірок, моркву корейською. І все добре перемішати.
Далі беремо лист тонкого лаваша і змащуємо 1/3 його частину тонким шаром майонезу. Викладаємо 3-4 ложки начинки на лаваш. Помідор миємо та нарізаємо тонкими слайсами.
На начинку викладаємо половину нарізаного помідора і збоку вздовж усієї начинки викладаємо м'ясо з цибулею, без бульйону.
Крім того, ми писали про простий рецепт шарлотки з яблуками і як приготувати класичний французький цибульний суп із плавленим сиром.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливі новини. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері стежте в нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.