Найголовніше при виборі м’яса для шашлика - це його свіжість
Обираючи м’ясо для шашлику в супермаркеті, важливо звертати увагу на ті характеристики, які можна оцінити за допомогою органів чуття: зовнішній вигляд, колір, запах та консистенцію. Данило Майстренко, Chief Commercial Officer (CCO) ЕКО МАРКЕТ розповів Інформатору, як відрізнити ідеально м’ясо.
Свіже м’ясо має природний колір, характерний для свого виду:
М’ясо повинно мати однорідну структуру безплям, слизу чи надмірної вологи.
Свіже м’ясо має приємний, характерний для свого виду аромат. Наявність кислуватого або стороннього запаху може свідчити про початок псування.
При натисканні свіже м’ясо швидко відновлює свою форму. М’яке або липке м’ясо
може бути ознакою неякісного продукту.
Звертайте увагу на склад, зазначений на етикетці. Уникайте продуктів з додаванням штучних консервантів, барвників, підсилювачів смаку та ароматизаторів.
Переконайтеся, що м’ясо зберігається при відповідній температурі (0–4°C) та в належних умовах. Упаковка повинна бути герметичною, без пошкоджень.
“Супермаркети завжди співпрацюють лише з постачальниками, які мають всі необхідні сертифікати. Зокрема і ми в ЕКО МАРКЕТ співпрацюємо лише з перевіренимипостачальниками. Це гарантує, що м’ясо, яке ви бачите на наших полицях, свіже, безпечне та відповідає високим стандартам”, - зазначив Данило Майстренко.
Раніше Інформатор писав, за якими ознаками можна визначити якість курячих яєць в супермаркеті.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.