Вишуканий сніданок: як приготувати яйця-кокот з кабачками та каррі

Яйця-кокот з кабачками та каррі сподобаються всім, хто любить французьку кухню. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото, як швидко та смачно приготувати корисний сніданок

Яйця-кокот з кабачками та каррі
Яйця-кокот з кабачками та каррі

Рецепт яєць-кокот з кабачками та каррі сподобається всім, хто любить французьку кухню. Готувати його легко та смачно. Цей рецепт простий та здоровий. А щоб ваша страва вийшла ще смачнішою, Інформатор приготував корисну пораду. 

Яйце кокот (фр. œufs cocotte) — класична французька страва. Щоб її приготувати, треба запікати або готувати на водяній бані яйця в плоскодонному посуді. Готувати цю страву можна різними способами, змінюючи чи додаючи інгредієнти. З начинок найбільш популярні сир, трави та шинка, але по суті вибір тут обмежений лише вашою фантазією - цибуля, різноманітна зелень, помідори, баклажани, горошок - також будуть доцільні. Інформатор обирає повні вітамінів та мінералів кабачки, щоб приготувати корисний літній сніданок.

Яйця-кокот з кабачками та каррі
Яйця-кокот з кабачками та каррі

Вам знадобиться:

  • 2 молодих кабачка
  • 4 курячих яйця
  • 4 столових ложки вершків 20% жирності
  • 1 чайна ложка каррі
  • 2 столові ложки оливкової олії extra virgin
  • Сіль за смаком
  • Свіжий чорний мелений перець за смаком

Як готувати

Кабачки помийте, розріжте на довгі смужки та посмажте на сковороді гриль або під грилем у духовці, злегка збризнувши оливковою олією. Вони повинні просмажитись, але при цьому залишитися пружними. Поріжте кабачки на невеликі кубики, посоліть, поперчить та викладіть у кокотниці. 

Порада від Інформатора: найкраще для цієї страви брати молодесенькі кабачки з тонкою шкіркою та легким слівочним ароматом. Якщо у вас є більш стиглі овочі, перед приготуванням зріжте з них шкірку та приберіть сформоване насіння.

В окремій мисці змішайте вершки та каррі. Розбийте по яйцю в кожну кокотницю, посоліть, поперчіть. Зверху рівномірно розподіліть суміш із вершків і карі. Помістіть кокотниці на водяну баню та доведіть воду до кипіння. Залишайте страву на вогні приблизно на 15 хвилин, щоб білок схопився, а жовток залишився рідким. Можна ємність з водою і формами поставити в духовку, тоді структура яєць вийде щільніша, але не суха.

 

Раніше Інформатор писав:

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube