У четвер та п'ятницю 26-27 грудня на небі сформується напружена конфігурація
«Для мене «Різдвяна» про час, якого завжди мало, який іноді хочеться зупинити, сповна насолодитися моментом щастя… Свята ж - це паузи, які дозволяють пригальмувати, озирнутися назад, побути - якщо є така можливість - з найріднішими. Для величезної кількості українців зібратися сьогодні на свята сімейним колом - справжня розкіш…», - Колос.
Яйця-кокот з кабачками та каррі сподобаються всім, хто любить французьку кухню. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото, як швидко та смачно приготувати корисний сніданок
Рецепт яєць-кокот з кабачками та каррі сподобається всім, хто любить французьку кухню. Готувати його легко та смачно. Цей рецепт простий та здоровий. А щоб ваша страва вийшла ще смачнішою, Інформатор приготував корисну пораду.
Яйце кокот (фр. œufs cocotte) — класична французька страва. Щоб її приготувати, треба запікати або готувати на водяній бані яйця в плоскодонному посуді. Готувати цю страву можна різними способами, змінюючи чи додаючи інгредієнти. З начинок найбільш популярні сир, трави та шинка, але по суті вибір тут обмежений лише вашою фантазією - цибуля, різноманітна зелень, помідори, баклажани, горошок - також будуть доцільні. Інформатор обирає повні вітамінів та мінералів кабачки, щоб приготувати корисний літній сніданок.
Кабачки помийте, розріжте на довгі смужки та посмажте на сковороді гриль або під грилем у духовці, злегка збризнувши оливковою олією. Вони повинні просмажитись, але при цьому залишитися пружними. Поріжте кабачки на невеликі кубики, посоліть, поперчить та викладіть у кокотниці.
Порада від Інформатора: найкраще для цієї страви брати молодесенькі кабачки з тонкою шкіркою та легким слівочним ароматом. Якщо у вас є більш стиглі овочі, перед приготуванням зріжте з них шкірку та приберіть сформоване насіння.
В окремій мисці змішайте вершки та каррі. Розбийте по яйцю в кожну кокотницю, посоліть, поперчіть. Зверху рівномірно розподіліть суміш із вершків і карі. Помістіть кокотниці на водяну баню та доведіть воду до кипіння. Залишайте страву на вогні приблизно на 15 хвилин, щоб білок схопився, а жовток залишився рідким. Можна ємність з водою і формами поставити в духовку, тоді структура яєць вийде щільніша, але не суха.
Раніше Інформатор писав:
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.