Вілл Сміт надовго запам'ятав той розривний сніданок: хто ж знав, що в страві горох

Актора так здивувало поєднання смаків і ароматів, що він просто не зміг втримати емоції

Рецепт
В українській кухні також є така страва і вона має назву горохляники.

Американський актор та співак Вілл Сміт, який з юності має прізвисько "The Fresh Prince", 25 вересня відзначає день народження. Йому виповнилось 57 років. За роки зйомок він набув чималої популярності, а все завдяки неймовірному таланту та харизмі. Вілла Сміта називають улюбленцем долі, кращим актором усіх часів та народів, а ще трущобним мільйонером.

Вілл Сміт має багато нагород, серед яких Оскар, Золотий глобус, BAFTA, Греммі, American Music Awards. Найвідомішою є роль у франшизі "Люди в чорному". Попри такі успіхи, він не віддалився від шанувальників і може навіть заскочити у звичайне кафе, щоб замовити сніданок чи перекус. 

Так одного разу і сталось, коли актор був у Австралії. Він заскочив у пляжне кафе та замовив сніданок. Йому подали горохові млинці з зеленню та яйцем-пашот. Актора так здивувало поєднання смаків і ароматів, що він просто не зміг втримати емоції. І висловив своє захоплення кухарем буквально на весь заклад. Також він зробив пост у соцмережах, де теж поділився емоціями від страви.

"Гаразд... Терпіти не можу, коли люди викладають фотографії їжі! Але... ці кляті млинці із зеленого гороху в Porch & Parlour на пляжі Бонді, Австралія... Вони просто розірвали мене на частини", – написав Вілл Сміт в Instagram.

Давайте і ми приготуємо сніданок, який вразив світову зірку кінематографа. Тим паче, що в українській кухні теж є млинці з гороху. Вони мають назву горохляники та вважаються старовинною стравою. 

Млинець з зеленим горошком 

Вілл Сміт показав, чим можна замінити хліб на сніданок 1
Ці млинці є відмінним доповненням до страви

Вам знадобиться:

Для млинця:

  • горошок заморожений – 250 г
  • кукурудзяна крупа – 1/2 стакана
  • яйце – 1 шт.
  • червона цибуля – 1/4 шт.
  • кокосова олія – 1 ст.л.
  • сіль і перець 

Для гарніру:

  • цукіні – 1/2 шт.
  • листя м'яти – 1/3 стакана
  • авокадо – 1/4 шт.
  • яйце-пашот – 1 шт.
  • томатний соус
  • лимон – 1 скибка
  • оливкова олія – 1 ч.л.

Як готувати:

Розморозьте горошок та подрібніть його у блендері. Але не до стану пасти, мають лишитись невеликі шматочки для фактури млинців. Пересипте у миску і додайте кукурудзяну крупу, яйце, подрібнену червону цибулю, сіль і перець. Перемішайте.

Розігрійте пательню. Змастіть її кокосовим маслом та обсмажте млинці. Формуйте їх за допомогою ложки. Мають вийти невеликі, діаметром до 8 см. Обсмажте з двох сторін по 2-3 хвилини. Також приготуйте яйце-пашот. Для цього закип'ятіть невелику кількість води, ложкою закрутіть воду по спіралі та влийте яйце. Через 2 хвилини обережно дістаньте, середина має лишитись рідкою.

Як всі млинці та яйце будуть готові, можна формувати страву. На велику тарілку викладіть ложку томатного соусу, а зверху млинець. Потім яйце-пашот та авокадо, порізане на тонкі скибочки. Зробіть слайси з цукіні та викладіть зверху. Полийте соком лимона і оливковою олією. Прикрасьте листочками м'яти. Смачного!

Поради від Інформатора: дрібно нарізана зелена цибуля, кріп або петрушка, додані в тісто для млинців, нададуть свіжості та аромату. Тертий твердий сир, доданий у тісто, зробить млинці насиченими та ситними.

Слідкуйте за нами у Telegram

Image
Оперативні новини та разбори: Україна, світ, війна

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити