Рецепт курячих пупків від Едуарда Приступи, ексучасника гурту
Український співак та музикант Едуард Приступа, який більш відомий під творчим псевдонімом Діля, 18 вересня святкує день народження. Цього року у нього ювілей – 50 років. Едуард був учасником рок-гурту "Танок на Майдані Конго", згодом створив свій гурт "НеДіля", а потім почав сольний проєкт.
У вільний від творчості час Едуард Приступа обожнює готувати. Це дає йому сили та настрій творити. Співак неодноразово розповідав, що черпає натхнення на кухні. Готувати полюбляє різні страви, причому рецепти вигадує інтуїтивно. Виходить смачно. За словами Едуарда, невдалою була лише одна страва, коли він вирішив поєднати яєшню з беконом та вишневим варенням.
У холодильнику у Dili завжди є кролятина, курячі субпродукти, сало, реберця, яйця, кілька видів сиру, овочі, фрукти, лимон і зелень. Цей набір продуктів дозволяє йому проявляти фантазію і готувати смачні страви. Однією з таких імпровізацій є страва з курячих пупки з сиром і кунжутом. Вона виходить соковита та ароматна, може бути як самостійною, так і додатком до гарніру.
Тож давайте приготуємо курячі шлунки за рецептом українського співака, тим паче, що цей субпродукт дуже корисний і поживний. Курячі шлунки є джерелом білка, вітамінів групи B, вони багаті на мінерали (залізо, цинк, фосфор і селен) та містять колаген.
Ретельно миєте курячі пупки, перекладаєте у каструлю і заливаєте водою. Варите до готовності. Тим часом чистите та дрібно нарізаєте цибулю, а моркву натираєте на крупній терці. Як шлунки приготуються, змішуєте з кунжутом і перекладаєте їх на розігріту сковороду, змащену олією. Додаєте моркву, цибулю, солите, перчите.
Обсмажуєте протягом 10 хвилин, постійно помішуючи. Засипаєте натертим сиром та накриваєте кришкою. Лишаєте на вогні ще хвилину. Потім вимикаєте і даєте ще трохи постояти, щоб сир розплавився. Можна смакувати.
Поради від Інформатора: щоб страва мала більш ніжний смак, додайте під час обсмаження сметану або майонез. Окрім цибулі та моркви можна додати перець та гриби. Перед подачею посипте свіжою зеленню.