Весняний сніданок: Салат з кульбабок

Салат з кульбабок на сніданок вам сподобається. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото, як швидко та смачно приготувати весняний сніданок

Кульбабки, огірки, яйце та ветчина
Кульбабки, огірки, яйце та ветчина

Рецепт весняного сніданку, салат з кульбабок, сподобається всім, хто любить весну. Готувати його швидко, просто та смачно. Цей корисни рецепт простий та практичний. А щоб ваша страва вийшла ще смачнішою, Інформатор приготував корисну пораду

Дієтологи радять їсти кульбаби сирими. Фахівці кажуть, що вона поліпшують настрій, дарують заряд енергії. Дієтологи дуже радять таку їжу, тому що в ній містяться мінерали, корисне залізо та безліч мікроелементів. Тож, рецепт Інформатора не лише смачний, а й корисний.

Салат з кульбабок
Салат з кульбабок

Вам знадобиться:

  • 3 жмені листя кульбабок
  • 3 яйця
  • 50 г варено-копченого бекону
  • 3 ст.л. оливкової олії
  • 1 ст.л. бальзамічного оцту
  • 1 ч.л. кленового сиропу
  • Сіль – за смаком
  • Чорний перець – за смаком

Як готувати

Бекон поріжте невеликими смужками і обсмажте на сковороді до рум'яності. Кожне яйце варіть окремо. Розбийте його в маленьку мисочку і акуратно вилийте в тихо киплячу в сотейнику воду. Через півтори хвилини виловіть яйце шумівкою на тарілку.

Порада від Інформатора: кульбаби, як і всі рослини, схильні накопичувати в собі важкі метали, тому не можна зривати їх уздовж доріг. Щоб в листі кульбаб зовсім не було неприємної гіркоти, покладіть його на півгодини в холодну підсолену воду.

Для заправки в мисочці змішайте оливкову олію, оцет, кленовий сироп і сіль. На тарілки викладіть обсушене листя кульбабок, посипте беконом і полийте заправкою. Покладіть зверху яйце пашот.

Раніше Інформатор писав: 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте у нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал Viber можна тут.

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube