Енергетичний сніданок: Гранола

Гранола на сніданок вам сподобається. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото, як швидко та смачно приготувати енергетичний сніданок

Вівсянка, горіхи, кокосова олія та сухі ягоди
Вівсянка, горіхи, кокосова олія та сухі ягоди

Рецепт енергетичного сніданку, гранола, сподобається всім, хто веде активний спосіб життя та хоче отримати заряд сил зранку. Готувати його швидко, просто та смачно. Цей корисни рецепт простий та практичний. А щоб ваша страва вийшла ще смачнішою, Інформатор приготував корисну пораду. 

Волоські горіхи - це джерело поліненасичених жирних кислот Омега-3. Завдяки ним горіхи покращують пам`ять і концентрацію уваги, знімають нервову напругу та стрес. Крім того, горіхи містять вітамін В, магній і незамінні амінокислоти триптофан і ізолейцин.Тож, енергетичний сніданок від Інформатора не лише смачний, але й корисний.

Гранола - джерело енергії зранку
Гранола - джерело енергії зранку

Вам знадобиться:

  • 300-400 г вівсянки або геркулесу;
  • будь-які горіхи або насіння;
  • 1 ст. л. розтопленої кокосової олії;
  • родзинки, сушена журавлина або інші сухофрукти;
  • кориця/ваніль;
  • 2 столові ложки меду.

Як готувати

Змішайте усі сухі інгредієнти, крім сухофруктів (смачніше буде, якщо додати їх вже у готову гранолу). Окремо розтопіть кокосову олію та мед на водяній бані. Додайте в суміш і перемішайте.

Порада від Інформатора: Щоб очистити волоські горіхи від шкаралупи, просуньте лезо ножа в отвір між шкаралупами і трохи переверніть його. Якщо шкаралупа горіха тверда, замочити горіхи в киплячій воді, і після того, як вона охолоне, лушпиння можна буде розколоти виделкою. Ще один спосіб - замочити горіхи в розчині з 2 столових ложок солі та літри води. Горіхи помістити у нього на 30-40 хвилин. Після просушки на тканині можна розколоти шкаралупу ножем. Можна очистити волоські горіхи в мікрохвильовій печі або духовці. Викладіть горіхи на деко або помістіть в мікрохвильову піч на 15-20 хвилин. Після їх остигання шкаралупа стане крихкою.

 

Висипте суміш на деко, вкрите пергаментом, або у форму для запікання, змащену олією. Випікайте гранолу при 150 градусів протягом 15-20 хв до золотистого кольору і неймовірного аромату по всій квартирі. У готову гранолу додайте сухофрукти. Коли вона охолоне, пересипайте в улюблену зручну баночку. Зранку її можна додати в йогурт, чи у сир з фруктами, чи у молоко.
Раніше Інформатор писав: 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте у нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал Viber можна тут.

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube