Улюблений сніданок Бориса Джонсона: тяп-ляп і готово

Цей кулінарний шедевр опублікували навіть у кулінарній книзі знаменитостей

Борис Джонсон
Швидко, просто, але неймовірно смачно.

19 червня день народження відзначає політичний діяч та колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон. Він чимало зробив для України у плані військової та фінансової допомоги. Проте крім державної служби політик встигає готувати смачні страви. Один з них навіть внесли до кулінарної книги Консервативної партії.

Йдеться про тост з сиром і чатні. Саме рецептом його приготування британський політик поділився з громадськістю. Цю страву опублікували в книзі разом іншими, які радили представники цієї партії і відомі особистості. Серед них світська левиця Піппа Міддлтон, акторка Гвінет Пелтроу та шеф-кухар Гордон Рамзі. Часу на приготування страви від Бориса Джонсона потрібно дуже мало, але на виході маємо смачний перекус. Особливого акценту тосту надає індійський соус чатні. 

Тости від Бориса Джонсона

Тости мають вишуканий смак
Тости мають вишуканий смак.

Для тосту вам знадобиться:

Інгредієнти:

  • шматок чорного хлібу
  • пластинка сиру (бажано чеддер)
  • масло
  • чатні

Процес приготування: 

Візьміть шматок чорного хлібу товщиною близько одного сантиметру та обсмажте на пательні до хрусткої скоринки. Поки тост гарячий змастіть його вершковим маслом та чатні, зверху покладіть скибочку сиру. Готовий тост відправте під гриль на кілька хвилин, поки сир трохи не підтане.

Рецепт чатні 

Соус додасть смаку будь-яким стравам
Соус додасть смаку будь-яким стравам.

Інгредієнти:

  • 1,5 кг груші
  • 500 г гарбуза
  • 1 яблуко
  • 4 цибулини
  • 1 ск. оцту
  • 170 г цукру
  • 1 ст.л. імбірю
  • 1/2 лимону
  • 5 шт перцю чілі
  • 2 ст.л. солі
  • 1 ст.л. базиліку
  • 1 ч.л. паприки
  • 0,5 ч.л. кориці
  • 1 л.ч. коріандра
  • 0,5 ч.л. перцю чилі меленого

Спосіб приготування

Помийте, очистіть від шкірки та наріжте на шматочки гарбуз, посипте його сіллю та відправте до холодильника на 12 годин. Яблука та груші також очистіть від шкірки та наріжте на кубики. На аналогічні шматочки поріжте цибулю, а імбир натріть на терці. Подрібніть перець чилі.

Візьміть каструлю з товстим дном і перекладіть у неї всі інгредієнти і додайте перемелену на м'ясорубці чи комбайні половинку лимона. Тушкуйте на сильному вогні 15 хвилин. Потім додайте спеції та половину оцту, тушкуйте ще 40-45 хвилин, але на мінімальному вогні. Як час сплине, додайте решту оцту і варіть до загустіння. 

Порція виходить велика, але соус можна додавати до будь-яких страв та просто смакувати, намазавши на хліб.

Порада від Інформатора: використовуйте для чатні стиглі овочі та фрукти, це надасть страві більш гармонійного смаку. А додавання кокосового молока зробить чатні більш кремовим та м'яким.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube