Улюблені голубці Кузьми Скрябіна. Мама співака розкрила головний інгредієнт рецепта

Як смачно приготувати веганські голубці без м'яса за рецептом мами Андрія Кузьменка

Рецепт веганських голубців
Картопляні голубці, які любив Кузьма, для тих, хто надає перевагу здоровому харчуванню

Голубці насправді є стравою на всі випадки життя! Ними й поснідати можна, й повечеряти, не кажучи вже про обід. Адже вони дуже поживні, цілком корисні та надзвичайно смачні. Особливо корисними є овочеві голубці, саме такі, які любив відомий український музикант Кузьма.  

Інформатор розкриває рецепт голубців з картоплею і вчить, як приготувати улюблену страву культового українського рок-музиканта, фронтмена гурту "Скрябін" Андрія Кузьменка. 

Кузьма любив вино і голубці.
Кузьма любив вино і голубці.

Вам знадобиться:

  • Цибуля середня - 6 штук.
  • Морква - 2 штуки.
  • Картопля - 2, 5 кілограм.
  • Капуста середніх розмірів - 2 штуки.
  • Оцет - 1 столова ложка.
  • Сіль - за смаком.
  • Перець мелений - за смаком.
  • Сметана - 6 столових ложок.

Як готувати

Перш за все необхідно підготувати капусту. Для цього у велику каструлю необхідно налити води, закип’ятити, додати трошки солі та оцту. Капусту слід позбавити качана та опустити у воду. Дати покипіти кілька хвилин, а далі зняти листя, не витягуючи капусту із води. Листя капусти також можна заготувати наперед та заморозити.

Далі подрібнюємо цибулю та моркву й починаємо обсмажувати на сковороді. Чистимо картоплю, тремо на тертушці, віджимаємо зайву вологу та додаємо до готової зажарки у миску. Усе добре перемішуємо, солимо та перчимо.

Загортаємо начинку у капустяне листя та викладаємо у каструлю рядами. Усе заливаємо водою на око та додаємо сметани. Тушити голубці необхідно приблизно одну годину. Важливо, для подачі підготувати соус: це може бути звичайна сметана чи вершки.

Порада від Інформатора: крім сметани чи вершків, можна заправити готові картопляні голубці грибним соусом. Пальчики облизуватимете! 

Голубці бувають і з картоплею! Саме такі обожнював Кузьма.
Голубці бувають і з картоплею! Саме такі обожнював Кузьма.

Особливість такої страви полягає в тому, що вона - веганська. М'ясо перетравлюється набагато довше за овочі, викликаючи бродіння в кишечнику. А свинина, котра обов'язково додається до яловичини в голубці, взагалі не показана тим, хто перебуває на дієті через обмеження по здоров'ю чи, скажімо, від бажання схуднути. 

Натомість картопляні, тобто - овочеві голубці дають те ж відчуття насичення й смакують не менше за м'ясні!

Раніше Інформатор писав:

Підписуйтесь на наш Telegram-канал,щоб не пропустити важливі новини. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері стежте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live.Підписатися на канал у Viber можна тут.

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube