Найбільша гастрономічна любов музиканта Рінго Старра! Готуємо сніданок за рецептом барабанщика Бітлів

Готувати нескладно, втім прийдеться трохи повозитися.

Рецепт біфштексу та картоплі Рінго Старра
Рецепт від Рінго Старра для тих, хто любить поласувати поживними й соковитими стравами з м'яса та картоплі

Рецепт культового музиканта The Beatles сподобається всім, хто любить поласувати поживними й соковитими стравами з м'яса та картоплі. Готувати його нескладно, втім прийдеться трохи повозитися. Щоб страва вийшла ще смачнішою, Інформатор має смачну пораду. 

18 серпня 1962 року барабанщик Рінго Старр вперше зіграв із The Beatles. Сьогодні 83-річний музикант їсть здорову маложирну їжу – запечені овочі та котлетки на парі. Але іноді не проти поласувати рубаним біфштексом Hey bulldog з картопляним гратеном.

Рінго старру - 83! Втім, деколи він не відмовляється від улюбленого біфштексу з картопляним гратеном 
Рінго Старру - 83! Втім, деколи він не відмовляється від улюбленого біфштексу з картопляним гратеном 

 Вам знадобиться:

  • 250 г яловичої вирізки.
  • 250 г м'якоті яловичої грудинки.
  • 300 г яловичого жиру.
  • 500 г картоплі.
  • 3 невеликі цибулини.
  • 4 яйця.
  • 250 мл жирних вершків.
  • 40 г діжонської гірчиці.
  • 120 мл простої газованої води.
  • Оливкова олія.
  • Мускатний горіх.
  • Сіль, свіжомелений чорний перець.
  • Помідори черрі.

Як готувати

Рубаний біфштекс Hey bulldog з картопляним гратеном за рецептом Рінго Старра.
Рубаний біфштекс Hey bulldog з картопляним гратеном за рецептом Рінго Старра.

Для гратена тонко наріжте картоплю. Промийте, щоб позбавитися крохмалю, та обсушіть її. Далі викладіть у широку форму для запікання, залийте вершками з мускатним горіхом, сіллю та перцем. Запікайте при 180 ° С 35-40 хвилин, після чого остудіть.

Для біфштексів обидва види яловичини та жир пропустіть через м'ясорубку. Цибулю дрібно наріжте, обсмажте в олії, 5 хвилин. Остудіть, додайте у фарш разом із гірчицею, сіллю та перцем. Вимішуйте, помалу додаючи газовану воду, протягом 20 хвилин.

Сформуйте 8 котлет діаметром приблизно 9 см і висотою 1 см. Сильно розігрійте трохи олії у сковороді, обсмажте котлети до рум'яної скоринки.

З гратена виріжте 4 кружки такого ж діаметра, як біфштекс. Поставте біфштекси та гратен у духовку на 5 хв.

Зваріть яйця-пашот. Викладіть на 4 тарілки спочатку по 1 біфштексу, на нього - гратен, зверху - другий біфштекс, на нього - яйце-пашот. 

Така страва не обійдеться без томатів чері!
Така страва не обійдеться без томатів чері!

Порада від Інформатора: Подавайте другу страву з помідорами та салатним міксом, приправивши бальзамічним кремом для соковитої печені. Смакуватиме неперевершено! 

Час готування - година запікання в духовці. На виході отримаєте 4 порції. 

Довідка. Гратен (gratin) - це будь-яка страва, запечена в духовці до утворення апетитної скоринки. У рецептах або ресторанних меню зустрічається також вираз "о-гратен" (au gratin), яким позначають цей спосіб приготування.

Раніше Інформатор писав:

Підписуйтесь на наш Telegram-канал,щоб не пропустити важливі новини. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері стежте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live.Підписатися на канал у Viber можна тут.

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube