Корисний сніданок від Лілії Подкопаєвої: готуємо домашній йогурт
Домашній йогурт від Лілії Подкопаєвої сподобається всім, хто любить здорове харчування. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото, як приготувати сніданок для родини
Домашній йогурт від Лілії Подкопаєвої сподобається всім, хто любить здорове харчування. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото, як приготувати сніданок для родини
Рецепт домашнього йогурту від Лілії Подкопаєвої сподобається всім, хто любить здорову їжу. Готувати його легко та смачно. Цей рецепт простий та корисний. А щоб ваша страва вийшла ще смачнішою, Інформатор приготував корисну пораду.
Лілія Подкопаєва — українська гімнастка, заслужений майстер спорту України, суддя міжнародної категорії. Володарка Кубка Європи, 45 золотих, 21 срібна та 14 бронзових медалей. Абсолютна чемпіонка світу зі спортивної гімнастики, чемпіонка Європи Олімпійська чемпіонка. А ще - мама доньки та сина.
«На сніданок мої діти люблять вівсяну кашу у різних інтерпретаціях. Звичайно, ми нею не зловживаємо, тому що кажуть, що якщо постійно їсти вівсянку, то вона вимиває кальцій. Вдома я відповідальна за сніданками, а решта роботи лежить на моїй мамі», – каже Лілія. Що ж, чудова альтернатива ранковій вівсянці – домашній йогурт.
Вам знадобиться:
- 1 л молока
- 150 мл натурального йогурту чи закваски
- Свіжі фрукти
Як готувати
Налийте молоко в термостійку посудину. Доведіть до кипіння і охолодіть приблизно до 40°С. Додайте в молоко натуральний йогурт і добре перемішайте. Розлийте по порціонним банкам Далі все буде залежати від вашого кухонного обладнання:
- Мікрохвильова піч: виберіть у меню режим «Ферментація» та встановіть час приготування 5-8 годин. У йогуртниці на це знадобиться 8-12 годин. Чим довше він буде визрівати, тим густішою буде консистенція.
- Мультиварка: встановіть режим «Йогурт», якщо такого немає, то «40 градусів». Йогурт має ферментуватися в мультиварці 8-12 годин. Якщо після цього він ще зарідкий, продовжіть час ще на 2-4 години. Потім поставте в холодильник на 5-8 годин, там він ще більше загусне.
- В духовці: розлийте молоко із закваскою у скляні чи керамічні форми, які щільно закриваються. Поставте їх у велику форму, а форму – в розігріту до 40 градусів духовку. Температура не має бути вищою, інакше може нічого не вийти. Тримайте баночки при постійній температурі 5-7 годин, після чого поставте в холодильник на той самий час.
Порада від Інформатора: Весь посуд, який ви будете використовувати для приготування, має бути оброблений окропом для стерилізації. Обирайте молоко жирністю 3,2-3,5%, менше краще не використовувати. Якщо ви хочете більш жирний йогурт, тоді й молоко беріть жирніше. Якщо ви використовуєте для приготування не закваску, а готовий йогурт з магазину, то відповідально поставтеся до його вибору. У складі мають бути лише корисні бактерії, без стабілізаторів, ароматизаторів та шкідливих наповнювачів.
Продукт, що сквасився, ні в якому разі не перемішуйте і не збовтуйте, інакше його структура може зруйнуватися і йогурт не вийде. Зберігайте готовий йогурт в холодильнику не більше, ніж 5 днів. Улюблені фрукти наріжте шматочками та додайте до готового йогурту.
Раніше Інформатор писав:
- Олімпійський сніданок: що їсть зранку чемпіонка Ганна Безсонова та рецепт її фірмової страви
- Сніданок мільйонера: що їсть зранку легендарний тенісист Роджер Федерер
- Улюблена страва Віталія Кличка: готуємо різотто примавера
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.