Корисний сніданок від Лілії Подкопаєвої: готуємо домашній йогурт

Домашній йогурт від Лілії Подкопаєвої сподобається всім, хто любить здорове харчування. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото, як приготувати сніданок для родини

Домашній йогурт від Лілії Подкопаєвої
Домашній йогурт від Лілії Подкопаєвої

Рецепт домашнього йогурту від Лілії Подкопаєвої сподобається всім, хто любить здорову їжу. Готувати його легко та смачно. Цей рецепт простий та корисний. А щоб ваша страва вийшла ще смачнішою, Інформатор приготував корисну пораду. 

Лілія Подкопаєва
Лілія Подкопаєва

Лілія Подкопаєва — українська гімнастка, заслужений майстер спорту України, суддя міжнародної категорії. Володарка Кубка Європи, 45 золотих, 21 срібна та 14 бронзових медалей. Абсолютна чемпіонка світу зі спортивної гімнастики, чемпіонка Європи Олімпійська чемпіонка. А ще - мама доньки та сина.

«На сніданок мої діти люблять вівсяну кашу у різних інтерпретаціях. Звичайно, ми нею не зловживаємо, тому що кажуть, що якщо постійно їсти вівсянку, то вона вимиває кальцій. Вдома я відповідальна за сніданками, а решта роботи лежить на моїй мамі», – каже Лілія. Що ж, чудова альтернатива ранковій вівсянці – домашній йогурт.

Домашній йогурт
Домашній йогурт

Вам знадобиться:

  • 1 л молока
  • 150 мл натурального йогурту чи закваски
  • Свіжі фрукти

Як готувати

Налийте молоко в термостійку посудину. Доведіть до кипіння  і охолодіть приблизно до 40°С. Додайте в молоко натуральний йогурт і добре перемішайте. Розлийте по порціонним банкам Далі все буде залежати від вашого кухонного обладнання:

  • Мікрохвильова піч: виберіть у меню режим «Ферментація» та встановіть час приготування 5-8 годин. У йогуртниці на це знадобиться 8-12 годин. Чим довше він буде визрівати, тим густішою буде консистенція.
  • Мультиварка: встановіть режим «Йогурт», якщо такого немає, то «40 градусів». Йогурт має ферментуватися в мультиварці 8-12 годин. Якщо після цього він ще зарідкий, продовжіть час ще на 2-4 години. Потім поставте в холодильник на 5-8 годин, там він ще більше загусне.
  • В духовці: розлийте молоко із закваскою у скляні чи керамічні форми, які щільно закриваються. Поставте їх у велику форму, а форму – в розігріту до 40 градусів духовку. Температура не має бути вищою, інакше може нічого не вийти. Тримайте баночки при постійній температурі 5-7 годин, після чого поставте в холодильник на той самий час.

Порада від Інформатора: Весь посуд, який ви будете використовувати для приготування, має бути оброблений окропом для стерилізації. Обирайте молоко жирністю 3,2-3,5%, менше краще не використовувати. Якщо ви хочете більш жирний йогурт, тоді й молоко беріть жирніше. Якщо ви використовуєте для приготування не закваску, а готовий йогурт з магазину, то відповідально поставтеся до його вибору. У складі мають бути лише корисні бактерії, без стабілізаторів, ароматизаторів та шкідливих наповнювачів.

Продукт, що сквасився, ні в якому разі не перемішуйте і не збовтуйте, інакше його структура може зруйнуватися і йогурт не вийде. Зберігайте готовий йогурт в холодильнику не більше, ніж 5 днів. Улюблені фрукти наріжте шматочками та додайте до готового йогурту.

Раніше Інформатор писав:

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube