Французькі тарти, особливо з карамелізованими яблуками, популярні у всьому світі
Українська акторка, поетеса та танцюристка Олена Курта, відома за роллю Дарини Петрівни в українському серіалі "Школа", 14 жовтня відзначає своє 44-річчя. Вона дуже творча та поезійна, має емоційну рівновагу, що простежується в образах героїв. Також Олена має величезну любов до країни, яку виливає у рядках віршів. Щоправда свою поезію вона не публікує, а лишає для друзів і колег.
Одним з захоплень акторки є кулінарія. Потяг до випічки та створення кулінарних шедеврів Олена Курта відчула близько п'яти років тому. За цей час вона спробувала безліч рецептів і страв, найулюбленішим є французький тарт. Акторка готує його з карамелізованими яблуками та подає з кулькою морозива. Давайте спробуємо приготувати цю популярну випічку за рецептом української актриси, тим паче, що сезон ароматних осінніх яблук у розпалі.
Приготування починайте з пісочного тіста. Візьміть велику міску та викладіть у неї розм'якшений маргарин або масло, наріжте його ножем на шматочки і з'єднайте з борошном. Розітріть руками до стану крихти.
В іншій посудині з'єднайте яйце та цукор. Збийте. Влийте масу до крихти і замісіть тісто. Обгорніть його плівкою, покладіть у холодильник на 30 хвилин. Тим часом приготуйте начинку.
Яблука помийте, очистіть від шкірки і наріжте на тонкі часточки. Візьміть пательню і поставте її на вогонь, додавши вершкове масло і цукор. Викладіть яблука. Готуйте до золотистого кольору на середньому вогні. Яблука мають лишить цілими не розлізтись.
Поки яблука вистигають, візьміть форму для випічки та дістаньте тісто. Сформуйте корж з бортиками і зробіть проколи виделкою. Викладіть яблука. Поставте тарт у духовку, розігріту до 190 градусів, на 20 хвилин. Дістаньте і дайте трохи охолонуть. Можна притрусити цукровою пудрою перед подачею.
Поради від Інформатора: щоб зробити тарт ароматнішим, додайте спеції, такі як кориця чи імбир, ще можна цедру апельсина чи лимона. Обирайте тверді, хрумкі, солодкі сорти яблук, які тримають форму при запіканні. Щоб яблука не темніли, перед приготуванням збризніть їх лимонним соком.