Це традиційна українська закуска, яка складається з буряка та хрону
Українська співачка та акторка Ірина Вихованець, більш відома як FIЇNKA, 9 жовтня святкує день народження. Яскрава та харизматична виконавиця відзначає своє 32-річчя. FIЇNKA завжди створює запальні та емоційні образи, які запам'ятовуються шанувальникам. Проте вона не лише співає та пише пісні, а й веде гумористичний YouTube-проєкт та знімається в кіно.
Один з головних посилів її творчості – популяризація гуцульської культури. Його вона проносить не тільки через пісні, а й через одяг та різні розповіді. Наприклад, про кухню. Однією зі страв, про яку розповіла FIЇNKA, як про невід'ємний додаток до різдвяного чи великоднього столу є цвіклі. Це традиційна українська закуска, яка поширена на Заході України та в Галичині, і складається з буряка та хрону. Вона доповнює багатий смак святкових страв своєю яскравою ноткою.
Цвіклі не лише смачна закуска, але і скарбниця корисних речовин. Адже буряк, що є основним інгредієнтом, багатий на вітаміни групи В, калій, залізо та магній. Щодо хрону, то він є скарбничкою вітаміну С, фітонцидів і ефірних олій. Тож це відмінний засіб для підняття імунітету, що дуже важливо в осінньо-зимовий період.
Відваріть або запечіть буряк, охолодіть, очистіть та натріть на дрібній тертці. Потім додайте натертий корінь хрону, оцет, цукор і сіль. Гарно перемішайте і перекладіть у баночку з кришкою та поставте в холодильник на кілька годин. Можна смакувати!
Поради від Інформатора: урізноманітнити смак цвіклі можна лимонним соком, сушеним кмином або гвоздикою. Цвіклі – ідеальне доповнення до будь-яких м'ясних виробів, холодцю та інших українських страв.