Пиво допомагає прибрати специфічний запах баранини та зробити її ніжною
Український журналіст та телеведучий Олег Панюта 7 листопада відзначає 55-й день народження. Він відомий за програмами новин на телеканалах "Україна" та "Інтер". Панюта веде доволі скромний і економний спосіб життя та зовсім не проти попрацювати на власному городі у заміському будинку.
Панюта вирощує різні овочі та фрукти, а ті, яких не вистачає, здебільшого купляє на ринках, а не у магазинах. Не проти телеведучий й інколи приготувати обід чи вечерю. Але робить це вкрай рідко. Наприклад, може порадувати родину рагу за особливим ірландським рецептом. У нього додають пиво. Воно надає страві неймовірного аромату і робить м'ясо дуже ніжним.
Рецепт та спосіб приготування геть не складні. Впорається навіть початківець. І часу потрібно не багато. Саме те, що треба у дощові осінні вихідні, щоб зібрати за одним столом всю родину.

Обчистіть картоплю, моркву, часник і цибулю. Наріжте на крупні шматки, відкладіть у сторону. Очистіть м'ясо від прожилок й теж наріжте на великі шматки. Обваляйте їх у борошні та покладіть на розігріту сковороду. Обсмажте до золотистого кольору. Перекладіть м'ясо у каструлю з товстим дном.
М'ясо посоліть, поперчіть і полийте олією. Потім викладіть шар цибулі, селери та моркви. Залийте пивом і доведіть до кипіння. Тушкуйте 30 хвилин на невеликому вогні. Коли час мине, додайте картоплю. Готуйте ще годину. Посипте подрібненою петрушкою і часником. Вимкніть вогонь і дайте настоятись 30 хвилин. Смачного!
Поради від Інформатора: щоб збагатити рагу смаком додайте гриби. Ще можна покласти солодкий перець. Пиво у цій страві можна замінити на овочевий бульйон або звичайну воду.