Телеведучий Олег Панюта показав, як з користю використати пиво та отримати смачну страву

Пиво допомагає прибрати специфічний запах баранини та зробити її ніжною

Рецепт
Справжня чоловіча страва

Український журналіст та телеведучий Олег Панюта 7 листопада відзначає 55-й день народження. Він відомий за програмами новин на телеканалах "Україна" та "Інтер". Панюта веде доволі скромний і економний спосіб життя та зовсім не проти попрацювати на власному городі у заміському будинку.

Панюта вирощує різні овочі та фрукти, а ті, яких не вистачає, здебільшого купляє на ринках, а не у магазинах. Не проти телеведучий й інколи приготувати обід чи вечерю. Але робить це вкрай рідко. Наприклад, може порадувати родину рагу за особливим ірландським рецептом. У нього додають пиво. Воно надає страві неймовірного аромату і робить м'ясо дуже ніжним.

Рецепт та спосіб приготування геть не складні. Впорається навіть початківець. І часу потрібно не багато. Саме те, що треба у дощові осінні вихідні, щоб зібрати за одним столом всю родину. 

Рецепт "Ірландське рагу з пивом"

М'ясо просто тане в роті
М'ясо просто тане в роті.

Вам знадобиться:

  • баранина - 500 г
  • картопля - 500 г
  • цибуля - 200 г
  • морква - 400 г
  • селера - 200 г
  • пиво темне - 500 мл
  • борошно - 100 г
  • лавровий лист - 2 шт.
  • чорний перець - 7 г
  • олія - 40 мл
  • петрушка - 1 пучок 
  • чебрець - 7 г
  • часник - 4 зубчики
  • сіль - 20 г

Як готувати:

Обчистіть картоплю, моркву, часник і цибулю. Наріжте на крупні шматки, відкладіть у сторону. Очистіть м'ясо від прожилок й теж наріжте на великі шматки. Обваляйте їх у борошні та покладіть на розігріту сковороду. Обсмажте до золотистого кольору. Перекладіть м'ясо у каструлю з товстим дном.

М'ясо посоліть, поперчіть і полийте олією. Потім викладіть шар цибулі, селери та моркви. Залийте пивом і доведіть до кипіння. Тушкуйте 30 хвилин на невеликому вогні. Коли час мине, додайте картоплю. Готуйте ще годину. Посипте подрібненою петрушкою і часником. Вимкніть вогонь і дайте настоятись 30 хвилин. Смачного!

Поради від Інформатора: щоб збагатити рагу смаком додайте гриби. Ще можна покласти солодкий перець. Пиво у цій страві можна замінити на овочевий бульйон або звичайну воду.

Читайте нас у Facebook

Image
Оперативні новини: Україна, світ, війна. Підпишись 👇

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити