Основою страви є рис та запечені овочі, які дають простір для власних експериментів
Корейська кухня багата на овочі і морепродукти, що робить її збалансованою. Але основою раціону є рис. Кухня має багату смакова палітра, домінують гострота та пікантність. Однією з цікавих страв, яка дуже популярна в Кореї є бібімбап.
Ця страва перекладається як "змішаний рис" і може подаватися як у гарячому, так і в холодному вигляді. Традиційно вона складається з рису, овочів, м'яса, яйця та пасти з гострого перцю. Але страва дуже універсальна і є певним конструктором, тому існує безліч її варіантів. Один з таких Інформатор пропонує приготувати та насолодитись разом з родиною чи друзями.

Починайте з підготовки овочів. Почистіть та наріжте баклажани і перці на шматочки розміром 1,5-2 см. Візьміть деко, викладіть овочі, збризніть їх оливковою олією і посоліть. Поставте у попередньо розігріту до 180°C духовку на 30 хвилин.
Тим часом висипте рис у каструлю і налийте 400 мл води, поставте варитись. Або можна приготувати у мікрохвильовці. Рис залийте кип'ятком і поставте у піч на 11 хвилин, закривши миску кришкою.
Переходьте до приготування соусу. У чашу блендера помістіть арахісове масло, місо, сік лайма, пластівці чилі і 50 мл окропу. Збийте до однорідності. Відваріть яйця протягом 4-5 хвилин, щоб жовтки загусли. Обчистіть їх від шкарлупи.
Для подачі візьміть велику пласку тарілку, викладіть рис, зверху запечені овочі та розрізані навпіл яйця. Полийте соусом та посипте кунжутом чи солоним арахісом. Смачного!
Поради від Інформатора: у цій страві овочі можна використовувати різноманітні. Відмінно підійдуть кабачки, морква, шпинат, паростки сої, гриби, дайкон тощо. Також можна додати відварену яловичину чи курку, або тофу. У якості соусу підійде соєвий чи кунжутна олія.