Святковий обід Джамали: все в суворих фольклорних традиціях

Страва виходить неймовірно ароматною, а м'ясо просто тане у роті

Рецепт
Джамала народилася у Криму та не забуває своє коріння.

Українська співачка та авторка пісень Джамала 27 серпня відзначає свій 42-й день народження. Вона виконує пісні у різних стилях: джаз, соул, фанк, фолк, електро і поп. Джамала має власну неповторність і відома у багатьох країнах світу. Слава прийшла до неї після перемоги на "Євробаченні-2016", де співачка виконала пісню "1944", яка була присвячена депортації кримських татар.

Джамала народилася у Криму та не забуває своє коріння, хоча й була змушена залишити свою малу батьківщину через окупацію росіянами. Навіть страви вдома вона готує кримськотатарські, тим самим передаючи емоційний зв'язок своїм дітям. Улюбленою стравою є плов, який Джамала готує на всі свята. Рецептом вона радо поділилась зі своїми шанувальниками.

Плов від Джамали

Плов за цим рецептом виходить розсипчастим
Плов за цим рецептом виходить розсипчастим

Вам знадобиться:

  • рис - 1 кг
  • баранина - 800 г
  • олія - 400 г
  • морква - 800 г
  • цибуля ріпчаста - 500 г
  • зелень – 1 пучок
  • сіль і спеції
  • вода – 1,5 літра

 

Як готувати:

Починаєте приготування страви з підготовки рису. Його треба гарно промити, щоб прибрати зайву крохмальність. Можна також замочити на 30 хвилин, тоді у плові рис вийде розсипчастим.

М'ясо нарізаєте на невеликі шматки, цибулю кільцями, а моркву натираєте на крупній терці. Ставите на вогонь велику пательню чи вог, розігріваєте й додаєте олію, викладаєте м'ясо, додаєте цибулю й смажите до золотистого кольору.

Всипаєте нарізану моркву, спеції, смажите ще 8-10 хвилин. Додаєте воду, солите і викладаєте рис. Доводите до кипіння, зменшуєте вогонь. Лишаєте готуватись, поки рис не вбере всю воду. Знімаєте з вогню прикрашаєте свіжою зеленню. Можна смакувати.

Поради від Інформатора: покращити смак плова можна додавши до нього різні спеції, наприклад, зіру, барбарис і шафран, а також часник, куркуму. Замість води можна додати до страви овочевий бульйон. Покладіть черству скоринку хліба на рис ближче до кінця приготування, щоб плов вийшов дійсно розсипчастим.

Читайте нас у Facebook

Image
Оперативні новини: Україна, світ, війна. Підпишись 👇

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити