Головна товстушка Голлівуду показала, чим ситно і без клопоту годувати гостей

Фірмова страва комедіантки Мелісси Енн Маккарті здивувала простотою приготування

Рецепт
Попри зайву вагу Мелісса гармонійно дивиться у кадрі.

Американська акторка, комедіантка і сценаристка Мелісса Енн Маккарті 26 серпня святкує 55-й день народження. Своєю харизмою, усмішкою і неймовірною грою вона врятувала безліч фільмів від провалу. Найвідомішими ролями є "Піймай шахрайку, якщо зможеш", "Дівчата Гілмор", "Копи у спідницях", "Шпигунка" та "Леді Бос". Попри зайву вагу Мелісса гармонійно дивиться у кадрі, тому не переймається через неї. Хоча останнім часом старається працювати над своїм тілом.

Акторка неодноразово розповідала, що любить смачно поїсти і не відмовляє собі у цьому задоволенні. Однією з улюблених страв у її родині, яку вони готують як для пікніка, так і на свята (наприклад, Різдво) є фрикадельки у булочках. Мелісса відмітила, що цю страву можна навіть приготувати разом з дітьми чи гостями, і це урізноманітнить відпочинок, зробивши його атмосфернішим. Тим паче, що зробити це легко і швидко. Тож давайте спробуємо і ми.

Фрикадельки у булочках

Фрикадельки можна взяти магазинні
Фрикадельки можна взяти магазинні.

Вам знадобиться:

 Для фрикадельок:

  • фарш яловичий – 450 г
  • фарш свинячий – 450 г
  • часниковий порошок – 3,5 ч.л.
  • цибулевий порошок – 3 ч.л.
  • італійські трави – 2,5 ч.л.
  • сіль – 2 ч.л.
  • чорний перець – 3/4 ч.л.
  • яйця – 2 шт.
  • сир пармезан – 100 г
  • панірувальні сухарі – 1 склянка
  • вода – 3/4 склянки

Для соусу:

  • оливкова олія – 1/3 склянки
  • часник – 8 зубчиків
  • перець червоний – 1/2 ч.л.
  • томатна паста з базиліком – 2 банки
  • сіль – 1 ч.л.
  • цукор – 1/2 ч.л.
  • італійські трави – 1,5 ч.л.
  • базилік свіжий – 1/2 склянки

Для бутербродів:

  • булочки – 8 штук
  • сир пластинками – 225 г 
  • пармезан – 300 г
  • свіжий базилік

Як готувати:

Візьміть велику миску та змішайте у ній два види фаршу, додавши часниковий порошок, цибулинний порошок, італійські трави, чорний перець, сіль, яйця, сир та панірувальні сухарі. Потім додайте воду і вимісіть до однорідності. Суміш повинна бути вологою, але тримати форму.

Сформуйте з фаршу невеликі фрикадельки і викладіть на вистелене пергаментом деко. Відправте у попередньо розігріту до 220 градусів духовку на 20 хвилин. А поки фрикадельки запікаються, приготуйте соус маринара!

На пательню налийте олію, додайте подрібнений часник і пасируйте, поки не стане золотистим, потім додайте нарізаний червоний перець, томатну пасту, сіль, цукор і приправи. Тушкуйте 15 хвилин періодично помішуючи. Додайте базилік і варіть ще 5 хвилин. Приправте сіллю і перцем за смаком.

Готові фрикадельки перекладіть до соусу та перемішайте так, щоб вони повністю покрилися ним. Можна формувати страву. Візьміть булочки для хот-догів, розріжте на 3/4 і покладіть у кожну по 5 фрикадельок (або скільки вміститься, залежно від розміру вашої булочки). Зверху полийте соусом та посипте сиром. Викладіть бутерброди на деко та поставте в духовку поки сир не розплавиться. Діставайте по готовності і можна смакувати. 

Поради від Інформатора: фрикадельки можна зробить із м'яса птиці, тоді вони будуть ніжнішими. Замість томатної пасти можна використати свіжі помідори, подрібнивши їх чи вичавивши сік, вони зроблять смак більш свіжим. Також можна додати свіжу зелень (петрушку чи іншу). Булка з додаванням кунжуту зробить страву більш ароматною.

Читайте нас у Facebook

Image
Оперативні новини: Україна, світ, війна. Підпишись 👇

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити