У четвер та п'ятницю 26-27 грудня на небі сформується напружена конфігурація
«Для мене «Різдвяна» про час, якого завжди мало, який іноді хочеться зупинити, сповна насолодитися моментом щастя… Свята ж - це паузи, які дозволяють пригальмувати, озирнутися назад, побути - якщо є така можливість - з найріднішими. Для величезної кількості українців зібратися сьогодні на свята сімейним колом - справжня розкіш…», - Колос.
Повітряний бісквіт з пахтою на сніданок вам сподобається. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото, як швидко та смачно приготувати класичний американський сніданок
Рецепт повітряного бісквіту з пахтою, сподобається всім, хто захоче посмакувати класичною стравою кухні США. Готувати його швидко, просто та смачно. Цей корисни рецепт простий та практичний. А щоб ваша страва вийшла ще смачнішою, Інформатор приготував корисну пораду.
Користь бісквіта залежить від якості використовуваних інгредієнтів. Його включають в раціон дієтичного харчування при наявності проблем з шлунково-кишкового тракту. При поєднанні з корисними продуктами, бісквіт можна вживати в якості перекусу для отримання заряду енергії. Тож, цей смачний сніданок для активних людей. Пахта - це рідина, що залишається після виробництва вершкового масла. Знайти її в місті складно, тож мі замінимо її 2,5% кефіром.
Змішайте борошно, соду або розпушувач. Добре перемішайте. В окрему ємність вбийте три яйця, всипте цукор (або замінник цукру, який не боїться термічної обробки) і збивайте міксером на середній швидкості приблизно 10 хвилин. Яєчна маса має побіліти, загуснути. Влийте рафіновану олію та кефір. Кефір краще трохи підігріти. Продовжуйте збивання яєчно-кефірної маси до однорідного стану і поки на поверхні не з'являться бульбашки. Після цього додайте суміш борошна з розпушувачем чи содою та добре все перемішайте. Консистенція тіста має бути гладкою, однорідною, схожою на густу сметану. Залиште тісто на 5 хвилин у теплому місці, щоб активізувалася сода.
Порада від Інформатора: Борошно обов'язково просійте, щоб наситити його киснем. Курячі яйця та кефір заздалегідь дістаньте із холодильника, щоб вони встигли нагрітися до кімнатної температури.
Форму для торта застеліть папером для випічки, змастіть дно і боки шматочком вершкового масла, щоб бісквіт не підгорів. Про всяк випадок форму із зовнішнього боку загорніть фольгою. Вилийте тісто, силіконовою лопаткою розрівняйте поверхню.
Зверху тісто накрийте фольгою. Поставьте форму з тістом в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте близько 1 години. Духовки у всіх різні, тому час випікання може відрізнятись. Готовність бісквіту перевірте дерев'яною сухою шпажкою або зубочисткою. Проткніть нею бісквіт у кількох місцях, якщо вона вийде сухою, все готово. Дістаньте форму з духовки, залиште на 5 хвилин остигати. Звільніть торт із форми та остаточно остудіть на решітці.
Готовий бісквіт можна розрізати його на 2-3 коржі і змастити будь-яким кремом, наприклад, сметанним. Але це не обов’язково. Бісквіт можна просто притрусити цукровою пудрою і у такому вигляді подати до чаю. Буде смачно.
Раніше Інформатор писав:
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте у нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал Viber можна тут.