М'ясо за цим рецептом виходить дуже соковитим та неймовірно ніжним
Українська співачка Світлана Лобова 18 жовтня відзначає своє 43-річчя. Широку популярність вона отримала завдяки участі у гурт "ВІА Гра", а згодом розпочала сольну карʼєру. У 2009 році вона представляла Україну на конкурсі Євробачення, де посіла 12-те місце. У 2013 році отримала звання заслуженої артистки України. Співачка має власний стиль виконання і є символом таланту, працьовитості і краси.
Музика Світлани Лободи поєднує сучасні ритми, глибокі тексти й особливий стиль виконання. Поза сценою співачка перетворюється на люблячу маму. Намагається проводити якомога більше часу з дітьми і балувати домашніх смачними стравами. За словами Лободи, вміє готувати багато різних страв, але найбільше полюбляє м'ясо. Зазвичай його запікає, так смачніше та корисніше. Цього разу вона не стала віддавати перевагу звичайним стравам, а показала як можна вдома смачно приготувати каре ягняти. Тим паче, що на його приготування потрібно менше години.
Візьміть пательню, розігрійте її та викладіть всі спеції. Підсмажте до того моменту, поки піде аромат. Не забудьте помішувати, щоб не підгоріли. Пересипте у ступку і розітріть до однорідності. Натираєте сумішшю м'ясо.
Розігрійте пательню, додайте трохи олії та викладіть на неї каре. Обсмажте по 2 хвилини з кожного боку. Потім викладіть на деко і відправте у духовку, попередньо розігріту до 200 градусів, на 15-20 хвилин.
Також у духовку на окремому деко відправте запікатись картоплю. Її потрібно для прискорення процесу відварити у мундирах. Потім розрізати на чотири частини та посипати спеціями за смаком і полити оливковою олією.
Поки каре ягня запікається, приготуйте соус. Візьміть чашу для блендера, нарвіть у неї листочків м'яти та кінзи, потім додайте часник, мед, сік лайма та рисовий оцет. Збийте до однорідності. Дістаньте м'ясо з духовки, розріжте на частини по кістці та кожну частину змажте соусом. Подавайте разом з картоплею. Смачного!
Поради від Інформатора: до м'яса відмінно підійдуть ягідні соуси, наприклад з журавлини, порічок, брусниці або граната. Також можна подавати з більш ніжним соусом на основі йогурту, до якого додайте сік лайма та подрібнену кінзу. Після приготування вийміть м'ясо з духовки, загорніть у фольгу і дайте йому "відпочити" 5-10 хвилин перед подачею. Це дозволить сокам рівномірно розподілитися в середині.