Зірка Кріпосної показав бульбяні галки – білоруський сніданок Олексія Яровенка

Галки виходять пухкими, але мають начинку, на відміну від українських галушок

Рецепт
Ці картопляні кульки нагадують вареники.

Український актор театру та кіно Олексій Яровенко 23 серпня відзначає свій 38-й день народження. Він народився та здобув освіту у Білорусі, але вже понад 10 років мешкає в Україні. Слава до Олексія прийшла після виконання головної ролі у фільмі "Сила любові", закріпив свій успіх зйомкою у серіалі "Кріпосна", "Жіночий лікар" та "Черговий лікар". 

Олексій Яровенко різностороння і цікава особистість. Окрім акторської роботи він виступає зі своїм бендом, виконуючи пісні у стилі джаз та блюз. Він неодноразово казав, що Україна для нього стала рідною державою. Адже саме тут він знайшов своє кохання і в Україні народилось двойко дітей. Проте і свої коріння Олексій не забуває. Полюбляє страви білоруської кухні.

Саме тому, разом з акторкою Ольгою Сумською, яка 22 серпня відзначила своє 59-ліття, приготував бульбяні галки, які дуже схожі на українські галушки, але мають начинку та готуються з суміші борошна. Тож давайте спробуємо приготувати цю цікаву страву за рецептом відомого актора.

Бульбяні галки від Олексія Яровенко

Білоруські галки схожі на українські галушки
Білоруські галки схожі на українські галушки

Вам знадобиться:

Для тіста:

  • картопля – 1 кг
  • пшеничне борошно – 2/3 склянки
  • житнє або гречане борошно – 1/3 склянки
  • сіль – 1 ч.л.

Для начинки:

  • копчений бекон - 100 г
  • рослинна олія або сало - 2 ст. л.

Для випічки:

  • рослинна олія або сало - 2 ст. л.
  • сметана - 2 ст. л.

Для подачі:

  • подрібнений кріп - 1 ст. л.
  • подрібнена петрушка - 1 ст. л.
  • сметана

Як готувати:

Помийте та почистіть картоплю, натріть на дрібній терці та відіжміть зайву рідину. Додайте до цієї картоплі борошно та сіль, гарно перемішайте. Має вийти тісто. З нього формуєте невеликі кульки.

Потім кожну кульку розплескуєте та в середину кладете шматочок бекону. Знову робите кульку. Ставите на вогонь каструлю з водою і доводите до кипіння. Як ця вода закипить, закидаєте галки та варите 3-4 хвилини. Виймаєте і перекладаєте на пательню. Обсмажуєте з додаванням олії. Кульки мають трохи прирум'янитись.

Перекладаєте їх у форму для запікання, поливаєте олією чи свинячим жиром та змащуєте сметаною. Ставите у попередньо розігріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин. Подавайте цибулинні галки зі сметаною і рубаною зеленню.

Поради від Інформатора: начинка у бульбяних галок може бути різна. Це можуть бути гриби чи шматочки м'яса, а також засмажка з цибулі чи шкварки. Замість рослинної олії можна використовувати вершкове масло, воно зробить галки більш ароматними.

Читайте нас у Facebook

Image
Оперативні новини: Україна, світ, війна. Підпишись 👇

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити