Замість рису додайте булгур та заправте духмяним томатно-вершковим соусом
Українська шеф-кухарка Ольга Мартиновська, яка є суддею кулінарного шоу "МастерШеф" доволі часто ділиться смачними рецептами на своїх сторінках у соцмережах. Цього разу вона запропонувала у якості основної страви на обід приготувати голубці за рецептом її мами. Вони не звичайні, але є справжнім втіленням української кухні.
На перший погляд здається, що інгредієнтів у цієї страви багато, але слідуючи настановам Ольги Мартиновської вони дуже швидко перетворяться у смачну страву, якою можна поласувати всією родиною.
Візьміть молоду капусту та виріжте в неї качанчик, занурте в окроп і залиште на пару хвилин. Після цього "відпочинку" знімайте з неї по одному листочку прямо у воді та викладайте на тарілку чи деко до повного вистигання.
Тим часом займіться начинкою. Наріжте цибулю ріпчасту та зелена, а ще перець солодкий. Моркву натріть на терці. На пательню відправте жирок, зрізаний з качки, обсмажте його і потом додайте овочі. Коли вони припустяться і стануть прозорими, додайте булгур та перемішайте. Зніміть пательню з вогню і залиште начинку, щоб вона прогрілась.
Тим часом з ніжки качки зніміть м'ясо та пропустіть через мʼясорубку. У фарш додайте засмажку з булгуром та томатну пасту, а також сіль і спеції за смаком. Суміш загорніть у листочки капусти. Сформовані голубчики викладіть у каструлю, залийте водою і поставте на вогонь. Зверху покладіть прес та варіть 40-60 хв.
Для соусу потрібні солодкий перець, цибуля та часник. Дрібно наріжте їх та підсмажте на пательні. Потім додайте томатну пасту і доведіть до готовності ще пару хвилин. Завершальний момент – вершки. Їх додайте наприкінці та зніміть пательню з вогню.
Порада від Інформатора: щоб соус був ніжним, відправте його у блендер та перебийте. Смачного!
Посмотреть эту публикацию в Instagram