Сніданок, який би схвалив Зінедін Зідан: як приготувати алжирський масфуф

Алжирський масфуф сподобається всім, хто любить кускус. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото, як швидко та смачно приготувати корисний сніданок

Алжирський масфуф з кускусу
Алжирський масфуф з кускусу

Рецепт алжирського масфуфу сподобається всім, хто любить кускус. Готувати його легко та смачно. Цей рецепт простий та здоровий. А щоб ваша страва вийшла ще смачнішою, Інформатор приготував корисну пораду. 

Один із найславетніших гравців та тренерів в історії світового футболу Зінедін Зідан регулярно наполягає на своєму походженні з Алжиру. 

“Насправді я ніколи не залишав Алжир. Алжир живе у моєму серці. Мій батько — алжирець, який пишається своїм корінням. А я просто пишаюся ним. Батько — це та людина, яка сказала мені, що іммігрант повинен навчитися працювати вдвічі старанніше, ніж будь-хто інший. Я завжди пам'ятаю про те, хто я і звідки родом, і я пишаюся тим, хто я є. Насамперед, я кабіл з Ла-Кастеллана, потім я алжирець з Марселя і, нарешті, я француз. Коли я остаточно закінчу всі футбольні справи, ми з батьком повернемося в Алжир. У те саме село, де він був пастухом. Це моя єдина мрія, пов'язана з післяфутбольним життям," - казав Зінедін Зідан. 

У 2017 році 81-річний Смаїл Зідан написав книгу “Кам'яними дорогами”. У ній він розповідає історію свого життя: шлях від його бідного села в Алжирі через Париж і до Марселя. Смаїл приїхав до Франції, щоб працювати на будівництві в Парижі в районі Сен-Дені. Неймовірно, що в цьому місці через 45 років збудують стадіон, де його молодший син стане героєм Франції, забивши два голи у фіналі Чемпіонату Світу. Тож один з найпопулярніших сніданків Алжиру – масфуф, або солодкий кускус, Зінедін Зідан напевно б схвалив. Давайте спробуємо його приготувати.

Алжирський масфуф з кускусу
Алжирський масфуф з кускусу

Вам знадобиться:

  • інжир;
  • родзинки;
  • жменя горіхів;
  • 1 стакан кускуса;
  • жменя фісташок;
  • 1 столова ложка меду;
  • 3 апельсини (цедра та сік);
  • 50 грамів вершкового масла;
  • 2 жмені винограду без кісточок.

Як готувати

Замочіть інжир та родзинки в теплій воді. Тим часом заваріть кускус у суміші апельсинового соку, цедри та меду. Перш ніж сипати крупу, доведить суміш майже до кипіння, а потім дайте постояти каші під кришкою 10 хвилин. На сухій пательні, на маленькому вогні, прогрійте горіхи, дайте їм охолонути та розтовчіть в ступі.

Порада від Інформатора: Найчастіше в магазині ви побачите дрібний кускус, який готується за 5 хвилин. Є ще ізраїльський різновид – птітім. Він набагато більший за розміром і його потрібно відварювати протягом 10-15 хвилин. Але для нашої страви потрібен саме популярний дрібний кускус. Розраховуйте порцію кускусу таким чином, щоб вистачило на один прийом їжі. Кускус запарюють рідиною у співвідношенні 1:1 у каструлі чи іншій ємності з кришкою. Трохи більше або трохи менше води – і ваша каша буде або занадто рідкою, або сируватою та хрумкотітиме на зубах. Не залишайте кускус запарюватися більш ніж на 5 хвилин. Крупинки можуть злипнутися і каша не буде такою розсипчастою, як ви очікуєте.

В кускус додайте масло та перемішайте виделкою. До каші додайте розтовчені горіхи, замочені інжир та родзинки, все добре перемішайте. Страву варто прикрасити виноградом. Масфуф зазвичай подають зі склянкою молока. Смачного! 

Раніше Інформатор писав: 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте у нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал Viber можна тут.

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube