Сніданок як у Сергія Притули: як приготувати млинці з полуницею та сиром

Читать на русском

Млинці з полуницею та сиром сподобаються всім, хто любить здорове харчування. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото, як швидко та смачно приготувати корисний сніданок

Читать на русском
Млинці з полуницею та сиром
Млинці з полуницею та сиром

Млинці з полуницею та сиром сподобаються всім, хто любить здорове харчування. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото, як швидко та смачно приготувати корисний сніданок

Рецепт млинців з полуницею та сиром сподобається всім, хто любить здорове харчування. Готувати його легко та смачно. Цей рецепт простий та здоровий. А щоб ваша страва вийшла ще смачнішою, Інформатор приготував корисну пораду. 

Відомий волонтер та шоумен Сергій Притула майже не розповідає про свої кулінарні уподобання. Але побачивши в Instagram Сергія, як він годує млинцями з полуницею свого сина вранці, ми повністю одобрили цю страву. Млинці - джерело необхідних зранку вуглеводів, а полуниця містить чимало вітамінів та мікроелементів. А щоб цей сніданок став ще кориснішим, його варто доповнити кисломолочним сиром, який завдяки наявності великої кількості білку та кальцію, надасть сили м’язам та міцності кісткам.

Млинці з полуницею та сиром
Млинці з полуницею та сиром

Вам знадобиться:

  • 600 г кефіру
  • 300 г пшеничного борошна
  • 2 курячих яйця
  • 40 г цукру для тіста та 100 г - для начинки
  • 60 г соняшникової олії
  • 500 г кисломолочного сиру
  • 100 г сметани
  • 300 г полуниці

Як готувати

Для тіста змішайте кефір з яйцями і цукром. Додайте просіяне борошно і перемішайте вінчиком до однорідної маси. Наприкінці влийте олію і розмішайте. Розігрійте сковороду на середньому вогні. Змастіть олією і смажте тоненькі млинці з двох сторін до золотистого кольору. 

 

Порада від Інформатора: При смаженні млинців використовуйте мінімум жиру. У складі тіста олія, тому на пательню краще не лити олію, а змащувати її кулінарним пензлем, змоченим олією, або невеликою чистою серветкою. Використовуйте пательні з антипригарним покриттям. Досвідчені господині впораються з будь-сковорідкою, але якщо ви робите млинці вперше, то краще не ризикувати. Дайте тісту трохи настоятися. Нехай воно постоїть в мисці 10 хвилин. Після цього ще раз перемішайте і можете випікати.

Для начинки збийте міксером кисломолочний сир, сметану і цукор. Полуницю помийте, обсушіть і наріжте шматочками. На кожний млинець викладайте ложку сирної маси, на неї покладіть шматочки полуниці. Згорніть млинці рулетиками і подавайте зі сметаною.

Раніше Інформатор писав:

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте у нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал Viber можна тут.

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.