З хрусткою скоринкою: рецепт ідеальних сирників до сніданку

Як легко та швидко приготувати поживну страву для початку дня

З хрусткою скоринкою: рецепт ідеальних сирників до сніданку

Сирники — ідеальна страва для сніданку. Легкі, поживні, смачні — а готувати їх достатньо швидко та зовсім не складно. Інформатор ділиться з вами простим рецептом пухких сирничків. 

Вам знадобиться: 

  • Сир (той що "творог") 9% жирності — 400 грамів; 
  • Яйце — 1 шт.; 
  • Борошно — 3 ст. л. Можна додати більше, якщо полюбляєте солодке; 
  • Цукор — 3 ст. л.; 
  • Ванільний цукор — на смак; 
  • Дрібка солі. 

Приготування

У глибоку тарілку викладаємо сир. Додаємо до нього яйце, цукор, ванільний цукор та трошки солі. Після цього суміш треба ретельно перемішати, але краще не за допомогою блендера — чудово підійдуть звичайна виделка чи товкучка для пюре. Наступний етап — борошно. Всипаємо його в суміш та перемішуємо. Якщо сир вологий, може знадобитись більше борошна. 

З отриманої маси сформуйте невеличкі кульки. Потім притисніть кожну кульку, так щоб надати їй більш пласку форму. Майже готовий сирничок обваляйте в борошні. 

Додайте на сковорідку 3-4 ложки олії та добряче розігрійте. Тримайте вогонь на середньому рівні та підсмажуйте сирники по 3-4 хвилини з кожного боку до золотавої скоринки. Щоб прибрати зайву олію — викладіть страву на серветку або паперовий рушник перед тим, як подавати. 

Секрети ідеальних сирників 

Найважливіший етап — вибір сиру. Він має бути не надто вологим, у міру розсипчастим та не кислим. Ще один важливий момент — не покласти забагато яєць та борошна. Через це сирники втратять свою легкість та пухкість. 

Під час смаження сирників — не зменшуйте вогонь, але слідкуйте, щоб страва не підгоріла. 

Подача — не менш важлива, ніж самі сирники. Холодна сметанка, цукрова пудра, фруктовий джем чи солодка згущенка — обирайте додаток до смаку та насолоджуйтесь ідеальним сніданком. 

Вдалого дня! 

Раніше ми розповідали, як приготувати оладки на кефірі.  

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube